Bir sos tenceresinde su ve limon suyunu karıştırın. Kabuklarını soymadan ince dilimlediğiniz elmaları limonlu su karışımına ekleyin. 3-4 dakika, elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Milföy hamurunu bir merdane yardımıyla ince açıp 6 şerit kesin. Kayısı reçelini küçük bir sos tenceresine alın. üzerine üç yemek kaşığı su ekleyip ısıtın. Milföy hamuru şeritlerini yağlı kağıt serili bir zemine alın ve ısıttığınız kayısı reçelini fırça yardımıyla sürün. Uç kısmına süzdüğünüz elmaları üst üste gelecek şekilde yerleştirin tarçın serpin ve elmaların yarısını hamurun kalan kısmıyla kapatıp gül şekli verecek şekilde rulo sarın. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Elde ettiğiniz elma güllerini muffin kalıplarına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 - 40 dakika pişirin. üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc132997
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2018
800 defa indirildi / yazdırıldı
3-4 yaprak milföy hamuru
1-2 adet orta boy elma
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
Elmalarımızı ortadan bölelim ve yarım ay şeklinde bıçak sırtı kalınlığında dilimleyelim. Dilimlemiş olduğumuz elmaları geniş bir tencereye alalım. Üzerine tarçın, toz şeker ve bir çay bardağı su ekleyelim. Orta ateşte 2-3 dakika pişirerek elmaların yumuşamasını sağlayalım ve ateşten alıp soğutalım. Şimdi milföy hamurlarımızı uzunlamasına merdane ile açalım ve iki parmak genişliğinde uzun şeritler halinde keselim. Kestiğimiz hamurların üzerine elmalarımızı resimde görüldüğü gibi dizelim. Hamurun boş kalan kısmını elmaların üzerine katlayalım. Elmaların yarısı dışarıda kalacak buna dikkat edelim. Daha sonra hamurumuzu yavaş yavaş rulo haline getirelim ve ortaya gül şekli bir hamur çıkaralım. Hazırlamış olduğumuz hamurları muffin kalıplarına yerleştirelim ve önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.