|
Elmalı Muhallebi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98103
Gönderme Tarihi: 09.May.2014
1,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
50 g margarin
1 paket petibör bisküvi
yeterince Tarçın
1 paket krem şanti
2 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
Başlangıç olarak elma rendelenir ve şekerle kısık ateşte pişirilip bir tutam da tarçın serpilerek soğumaya bırakılır. Tencerede süt ,un ve şekerle muhallebi yapılır. Ocaktan inmesine yakın vanilya ,margarin ekleyip çırpılır ardından toz krem şantiyi eklenip tekrar çırpılır. 1 paket bisküvi un haline getirilir. Büyük bir tepsinin altına toz bisküvi serpilir. Üzerine muhallebi yayılıp soğuması beklenir. Servis yaparken içine elmalı harçtan 1 kaşık kadar koyulup rulo yapılır.
|
Elmalı Muhallebi |
|
tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84316
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2012
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
1 tutam tarcın
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
Muhallebiyi yapmak için tencereye süt, un, şeker, nişasta ve irmiği alıp sürekli karıştırıp kıvama getirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyip soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağını eritip küp doğranmış elmaları kavurun. Kıyılmış cevizleri de üzerine ekleyip karıştırın. Bir kaseye bu karışımdan bastırıp bir miktar yayın. Üzerine de muhallebi koyup servise hazırlayın. Ilık ya da soğuk olarak ikram edilebilir
|
Elmalı Muhallebi |
|
sunu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc72816
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
2,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebi için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tavada elmaları şeker ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Ceviz ve tarçınıda ekleyip elmaları ocaktan alıp, kaselerin dibine yerleştirin (yada dondurma kupları da olabilir). Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına geldiklerinde buzdolabında soğutun. Üzerini ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
|
ELMALI MUHALLEBİ |
|
memo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc43719
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2009
2,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Kg. elma
1 Bardak su
1 Kepçe toz şeker
1 Şişe süt (1/2 Kg.)
1 Yumurta sarısı
1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi.
YAPILIŞI
1 Elmaları temizleyip bütün veya yarım olarak: çekirdeklerini çıkarınız.
2 Bir tencerede 1 kepçe to zşeker ve bir bardak su ile ağır ateş üzerinde pişiriniz.
3 Sütü 6 kaşık şekerle kaynatınız. Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek süte ilave ediniz.
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz.
5 Pişmiş elmaları yarım veya bütün olarak kaselere koyunuz (arzuya göre).
6 Üzerini örtecek şekilde sıcak muhallebi dökünüz, soğutunuz.
7 Soğuyunca üzerini hindistancevizi ile süsleyiniz.
|
Elmalı muhallebi |
|
Tulu Koşar
Aşçı
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17873
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Malzemesi
4 elma,
1 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı hindistancevizi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın. Elmaları tencereye alıp 1 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Başka bir tencerede süt ve kalan toz şekeri karıştırıp kaynatın. Bir kasede un, yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı suyu çırpın. Sürekli karıştırarak şekerli süte ilave edin. Karıştırmaya ara vermeden 15 dakika pişirin.
Elmaları servis kaselerine yerleştirin. Ortalarını cevizle doldurun. Sıcak muhallebiyi kaselere paylaştırın. Soğuyunca hindistancevizi ve cevizle süsleyerek servis yapın.
ML® Koko Muhallebi için tıklayın
|
Elmalı Muhallebi |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc1965
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. elma
1 bardak su
1 bardak şeker
yarım kilo süt
1 yumurta
2 kaşık un
6 kaşık şeker
Elmaları yıkayıp soyun. Yarım olarak kesip çekirdek yataklarını çıkarın. Tencereye 1 bardak şeker ve bir bardak suyu koyup karıştırın. Elmaları pişirin. Pişmiş elmaları kaselere koyun.
Diğer tarafta bir tencerede yumurtayı çırpın. Biraz süt ilave edip karıştırın. 2 kaşık unu ve şekeri katıp, karıştırın. Sütün tamamını koyup, muhallebi kıvamına gelince ateşten alarak elmaların üzerine dökün. Soğuyunca hindistancevizi serperek servis yapın.
ML® Meyveli Muhallebi için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.12.2023
|
|