Hamur için:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un (yaklaşık 3–3,5 su bardağı)
İç harcı için:
4 adet orta boy elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
İsteğe göre 1 avuç dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:
Pudra şekeri
Elmaları rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin, soğumaya bırakın.
Derin bir kapta tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Kontrollü şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun yarısını taban için ayırın. Diğer yarısını üzerine rendelemek için buzluğa koyun. Taban hamurunu merdane ile açıp yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Soğumuş elmalı harcı tabanın üzerine eşit şekilde yayın.
Buzlukta biraz sertleşen hamuru rendeleyin ve elmalı harcın üstüne serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 30–35 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.

|