|
Elmalı Ponçik |
|
Behzat Şendilli
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc19678
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007
5,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. elma (ekşi)
3 su bardağı un
1 adet margarin
1 çay bardağı şeker
1 fincan süt veya yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket tarçın
Elmanın bir adedini ayırıp diğerlerini rendeleyiniz.
Ayırdığınız bir elmayı da rendeleyip şekerle ateş üzerinde biraz pişiriniz.
Pişirdiğiniz elmayı çiğ elmaya karıştırıp, tarçını serpip hepsini karıştırınız.
Unu hamur tahtasına eleyip ortasına yağı, kabartma tozunu koyup bir hamur yapınız.
Hamurun yarısını 7-8 mm. incelikte açıp yağlanmış bir tepsiye koyup üzerine elmaları koyup yayınız.
Üzerine yine aynı kalınlıkta açılmış hamurla kapatınız.
Üzerini sulandırılmış yumurta veya sade su sürülüp fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız.
Soğuyunca istediğiniz şekilde kesip servis yapabilirsiniz.
ML® Naleşnik (Ponçik) için tıklayın
ML® Ponçik Videosu
|
Elmalı Ponçik |
|
Behzat Şendilli
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc19679
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007
5,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet elma (tatlı)
1 kahve fincanı su
1 kahve kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 büyük sana yağı
1/2 limon suyu
1 paket kabartma tozu
4 kaşık pudra şekeri
Elmaları rendeleyiniz.
İçerisine suyu katıp ateş üzerinde bir iki taşım kaynatınız.
İçerisine tarçını koyup karıştırınız.
Diğer tarafına unu hamur tahtasına eleyiniz.
Ortasına yağı, limon suyunu yoğurdu, karbonatı koyup hepsini karıştırıp bir hamur yapınız.
10-15 dakika hamuru dinlendiriniz.
Hamurdan küçük parçalar alınıp elle biraz düzeltip içerisine, elma konup ay, kare dikdörtgen v.s. şekillerde kapatılıp yağlanmış bir tepsiye koyunuz.
Orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız.
Fırından çıkan bisküvileri bolca pudra şekerine bulayıp servis yapınız.
|
Elmalı Ponçik |
|
feminen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Frankfurt |
Kısa URL: https://ml.md/lc96460
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2014
2,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gram tereyağı
İçi için:
2 adet elma
1 çay bardağı fındık
1 yumurta
3 çorba kaşığı şeker
Hamuru için unu, yumurtayı, yoğurdu, karbonatı, limon suyunu, şekeri ve tereyağını bir kabın içinde yoğurmaya başlayın. Ardından da vanilya ve kabartma tozunu ekleyip güzel bir hamur yapın. Bu hamuru unlanmış tezgahta açıp yuvarlak kesin. Elmaları tavada şeker ile birlikte 3 dakika pişirip soğumaya bırakın. Üzerine fındık ve yumurtanın akını ekleyip karıştırın. Harcı da hamurların üzerine paylaştırıp katlayın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fındıklar serpin. 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. İsteyen bol yağda kızartabilir. Fırından alıp soğutup çayla ikram edin.
|
Elmalı Ponçik |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162373
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2022
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg un
300 gram toz şeker
250 gram margarin
3 adet yumurta
50 gram yaş maya
10 gram mahlep
Aldığı kadar su
İçine:
Elma marmeladı
Üzeri için:
Pudra şekeri
Hamur malzemesini derin bir kaba koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekleyip, yoğurun. Üzerini bezle örterek yarım saat bekletin. Birkaç dakika tekrar yoğurup, yarım saat daha bekletin. Daha sonra hamurdan mandalina iriliğinde bezeler koparın.
Merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Üçgen dilimler kesin. Geniş tarafına elma marmeladı koyup, rulo biçiminde sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin. Ilınınca, üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.
|
|