|
|
Elmalı Puflar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169258
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
0,5 su bardağı ılık süt
50 g yumuşak margarin
Dolgu:
1 adet kırmızı elma
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Üzeri için:
1 - 2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Unu eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık su, süt ve margarini ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Elmanın kabuğunu soyup küçük küpler şeklinde kesin. Bir tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan elmalara cevizleri ekleyin ve karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün. Hamur parçalarından bir adedini elinizde 7-8 cm çapında açıp ortasına 1 yemek kaşığı elmalı karışım koyun, hamurun kenarlarını toplayarak kapatın ve elinizde yuvarlayın. İki eliniz ile hamuru dıştan alta doğru elmalar üste çıkıncaya kadar azar azar katlayın. Elmalı kısım üstte kalacak şekilde fırın tepsisine koyun. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın Soğutup üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
|
Elmalı Puflar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169257
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2022
171 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4,5 - 5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g eritilmiş tereyağı
2,5 çay bardağı ılık süt
1 limon kabuğu rendesi
İç malzeme:
3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Üzeri için:
25 g eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)
Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker, tuz, şekerli vanilin, eritilmiş tereyağı, ılık süt ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.
Elmaların kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edin. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tarçın ve kuru üzümü ekleyip 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 12 eşit parçaya bölün ve her birini tezgah üzerinde eliniz ile 10 cm çapında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı iç malzeme koyun. Elmalı karışım içte kalacak şekilde kapatın. Elinizde yuvarlayarak kalıba aralıklı sıralayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. 20 dakika bekletip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp bekletmeden üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
|
|
Elmalı Puflar Tarifleri Açma Tarifleri
|
|