|
|
ELMALI RULO |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc15130
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2007
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER;
2 tane ekmek hamuru
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz içi
1 tane yumurta sarısı
5 tane rendelenmiş elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 kahve fincanı pudra şekeri
YAPILIŞI;
Rendelenmiş elmaları pişireceğimiz tencereye koyalım. İçine şekeri, tarçını koyun yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın fındığı yada cevizi ilave edin ve bekletin.
Hamurun içine yumuşak margarini ve pudra şekerini koyup iyice yedirin.Özlü bir hamur olana kadar yoğurun.
Hamuru açacağınız yeri biraz unlayın. Bir parmak kalınlığında açınız. Elmalı içi hamurun üstüne muntazam bir
şekilde yayın. Ucundan başlayarak rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında 180 derecede yarım saat pişirin. Fırından çıkarınca bir saat sonra servis yapın. Afiyet olsun.
|
Elmalı Rulo Tatlı |
|
Tulu Koşar
Aşçı
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17869
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
2,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-12 kişilik Malzemesi
4 çorba kaşığı margarin
4-5 golden elma
1 kg un
2 çorba kaşığı toz maya
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1.5 çorba kaşığı tarçın
Kızartma için:
sıvıyağ
1 limon suyu
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Mayayı 1 tatlı kaşığı tozşekerle birlikte biraz ılık suyla karıştırıp eriyinceye kadar bekletin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, su, süt, er tilmiş margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, kalan tozşekerin yarısını ve tuzu ilave edin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp ılık ortamda 2 saat bekletin.
Elmaları yıkayıp soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarın, ince ince dilimleyip derin bir kaba alın, kararmaması için üzerine limon suyu dökün. Üzümleri ılık suda bekletin, süzüp elinizle iyice sıkın.
Hamuru yarım santim kalınlığında açın. Elma dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde hamurun üzerine dizin. Üzüm, tarçın ve kalan tozşekeri serpin. Rulo şeklinde sarıp 2 santim genişliğinde dilimleyin.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız dilimleri tavanın kapağını kapatarak kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Üzerlerine tarçın ve tozşeker serpiştirin. Ilık olarak servis yapın.
|
|
ELMALI RULO Tarifleri Hamur İşleri
|
|