|
|
Elmalı Şekerpare |
|
ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc143564
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2019
720 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ceviz
Aldığı kadar un
4 adet elma
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenen elmaları, toz şekeri ve tarçını orta boy bir tavaya koyun, elmalar suyu tamamen çekene kadar karıştırarak pişirin. Elmalar suyunu çekince ocaktan alın ve çekilmiş cevizi ilave edip karıştırın.
Tereyağını eritip soğuttuktan sonra yumurtaları içine kırın, ardından kabartma tozu, şeker ve yoğurdu ekleyin, iyice karıştırın. Unu azar azar ilave edin ve elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan çok büyük olmayan parçalar koparın, yarım santimetre kalınlığında açın ve su bardağının ağzıyla parçalar kesin. Kestiğiniz parçanın ortasına hazırladığınız karışımı 1 tatlı kaşığı ilave edip kenarlarını büzerek kapatıp elinizde ezmeden yuvarlayın. Yağlı kağıdın üstüne sırayla dizin, ortalarına fındık batırın.
200 derecede ısıtılmış fırında alt üstü kızarana kadar pişirin. Şerbeti için tüm malzemeyi geniş bir tencerede karıştırarak pişirip iyice soğutun. Şekerparelerin üstüne yavaşça şerbeti dökün, servis etmek için çekene kadar bekleyin.
|
Elmalı Şekerpare |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107066
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2015
2,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
150 gram margarin
Dolgusu için:
3 adet elma
1 tutam tarçın
2 çorba kaşığı toz fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
Dolgusu için, elmaları soyup rendeliyoruz. Tavaya elmaları koyuyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Altını kapatmadan evvel tarçını ve fındığı ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz ve altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için, unu karıştırma kabına koyuyoruz. İrmiği, vanilyayı, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Ortasını açıyoruz. Yumurtalarını kırıyoruz. Yoğurdunu döküyoruz ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini ilave ediyoruz. Ortadan başlayarak karıştırmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurun üstüne hafif bastırıyoruz, parmağımızla ortayı hafif çukurlaştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hamurların üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. Çukurların içine elmalı harcı paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca, fırından çıkardığımız tatlıya döküyoruz. Şerbetini çekince servis ediyoruz.
|
|
Elmalı Şekerpare Tarifleri Tulumba Tatlısı Tarifleri
|
|