Kısa URL: https://ml.md/lc77044
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2012
1,684 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı buğday nişastası
0,5 Su Bardağı kuru üzüm
2 Paket vanilya
1 Kg. süt
1 Yemek Kaşığı un
1 Su Bardağı DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
2 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı toz şeker
2 Tatlı Kaşığı tarçın
9 Adet elma
Elmaları soyup içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın. Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın. Haşladığınız elmaları içini bu karışımla doldurun. Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın. Elmaların üzerine bu kremadan döküp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc83825
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2012
1,722 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Çorba Kaşığı un
6 Adet dövülmüş ceviz
5 Çorba Kaşığı tozşeker
2 Adet muz
3 Çorba Kaşığı tozşeker
500 ml muhallebi için: süt
1 Paket vanilya
6 Adet elma
Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.Tencereye alıp ceviz ve tozşekeri ekleyin.Kısık ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.Islanmış orta büyüklükteki bir cam tepsiye yayın.Üzerine dilimlenmiş muzu dizin.Muhallebi için süt,un,tozşeker ve vanilyayı bir tencereye alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Tencereyi ocaktan indirmeye yakın margarini ekleyin.Elmalı karışımın üzerine dökün.1 gece buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.