|
Elmalı Tavuk |
|
Turbo Dede
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc15883
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007
2,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk budu
1 adet küçük kuru soğan
1 adet orta boy elma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 dolu çorba kaşığı un
yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı ketçap
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye tereyağı konur, butların arkası, önü renk alacak kadar kızartılır, üzerine rende kuru soğan ve rende elma eklenir, bir kaç dakika pişirdikten sonra un serperek katılır, ketçap ve köri eklenir, karıştırılır, en son tuz ve sıcak su eklenir, yarın saat kadar pişirilir. Servis tabağına aktarılır, üzerine tencerede kalan sos gezdirilir.
|
Elmalı Tavuk |
|
mutfak
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52552
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Yarım çorba kaşığından az baharat
1 elma
1/3 fincan elma suyu
120 gram kemiksiz derisiz tavuk göğsü
2/3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız yoğurt
3 çorba kaşığı limon suyu
2 adet taze soğan
100 gram taze mantar
Dilimlenmiş elmaları baharatla karıştırarak yağsız tavada az ateşte çevirin. Üzerine soğanı ve dilimlenmiş maritârları ilave edin. Limon suyunu ekleyin. 1-2 kaşık da elma suyu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Tavuğun göğsünü kurulayıp ince dilimler halinde kesin. Haşladığınız karışımın içine atın ve tavuk pişene kadar hafif ateşte yaklaşık 10 dakika tutun. Tavuğu ayırıp bir tabağa dizin ve sıcak kalmasını sağlayın. Unun geri kalan kısmını elma suyunun içinde hafifçe sos haline getirin. Yoğurdu da karıştırıp tavuğun üstüne dökün. Soğan ve benzeri garnitürü üzerine ilave edin.
|
Elmalı tavuk |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc5863
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
50 gr tereyağı
2 kırmızı elma
4 parça kemiksiz tavuk göğsü
1 çorba kaşığı Dijon hardalı
YAPILIŞ TARİFİ
Elmaların kabuğunu soymadan çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile
çıkarıp yuvarlak dilimleyin. Tereyağını tavada eritip elma dilimlerini ekleyin
ve altın sarısı renk alıncaya kadar çevirerek pişirin. Elma dilimlerini
tavadan alıp ılık kalacak şekilde muhafaza edin.
Aynı tavaya tavuk etlerini ilave edip altı sarısı renk alıncaya kadar iki
taraflı kızartın. Sonra krema ve
hardalı ekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini kızarmış elma
dilimleri eşliğinde servis yapın.
|
|