|
Elmalı Top |
|
IQ
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23090
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2008
5,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. sert elma
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/2 su bardağı pudra şekeri
Hindistancevizi
Sosu:
4 tatlı kaşığı nişasta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
1 paket kakao
Elmaları soyup, rendeleyin. Bisküvileri küçük küçük kırıp, elmalarla karıştırın. Pudra şekerini ve cevizleri ilâve edip, biraz yoğurun. Küçük toplar şeklinde yuvarlayın. Sosunu pişirip, üzerlerine dökün. Hindistancevizi ile süsleyin.
|
Elmalı Toplar |
|
Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26809
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
3,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. Yarım çay bardağı toz şeker, 1 yumurta, 50 gr. margarin ve bir çay bardağı ılık süt ekleyip yoğurun üzerini kapatıp ılık ortamda 45 dakika bekletin. 2 adet elmayı rendeleyip yarım çay bardağı şeker ile 7-8 dakika pişirin. Ocaktan alıp yarım çay bardağı dövülmüş ceviz ile 1 çay kaşığı tarçın ekleyin.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Elinizle açıp elmalı karışımdan koyun ve kapatın. Yağlanmış tepsiye sıralayıp 30 dakika bekletin. 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Soğutup üzerlerine yarım çay bardağı pudra şekeri serpin.
ML® Halkalı Elma için tıklayın
|
Elmalı Top |
|
letafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc36913
Gönderme Tarihi: 27.May.2009
2,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket sade bisküvi (pöti bör)
2 adet orta boy elma
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı iri çekilmiş fıstık
1, 5 paket çikolata (120 gr)
Hindistancevizi
Bisküvi dövülerek ufalanır. Üzerine elma rendesi, şeker, tereyağı, fıstık katılır yoğrulur. Bütünkeşince misket kadar parçalar alınır ve yuvarlanır. Bir tepsiye sıralanır, buzdolabına konur. Bu arada çikolata ben mari usulu eritilir. Elmalı toplar çikolataya atılır, çatalla alınır. Silkeledikten sonra hindistancevizine bulanır. Kuruyunca servise sunulur.
ML® Elma Şekerlemesi için tıklayın
|
ELMALI TOP |
|
baget
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc94900
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2014
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet elma
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak ceviz içi
3 paket pötibör bisküvi
Yarım paket margarin
1 paket hindistancevizi
Elmaları bir tavada şeker ile birlikte rengi değişene kadar kavuralım. Altını kapatınca hemen dövülmüş ceviz içi tarçın ve margarinimizi ilave edip karıştıralım. Derince bir kabın içerisine bisküvilerimizi kıralım ve elmalı harcı ilave edip yoğuralım. Son olarak top şeklinde yuvarlayıp hindistancevizine bulayalım.
|
Elmalı Toplar |
|
mayda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Çeşme İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc154335
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2020
392 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 paket bebe bisküvisi
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı fındık içi
1 çay bardağı tereyağı tarçın
4 kırmızı elma rendesi
Tüm malzemeyi bir araya getirip yoğuruyoruz. 15 dakika buzdolabında bekletip kıvam almasını sağlıyor. Top top şekil verip servis ediyoruz.
|
|