|
Elmalı Turta |
|
cez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2014
Mesajlar: 49 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100169
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2014
1,596 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet elma
1 su bardağı ahududu
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı kepekli un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Elmaların üzerine unlu karışımı hiç hamur açmadan ufalayıp koyun. Öncelikle elmaları küp şeklinde doğrayıp 1 çay bardağı şekerle karıştırın. İçine tarçın ve ahududu koyup fırın kabının içine ekleyin. Üzerine de un ve tereyağını ufalayıp pudra şekeri ve az tarçınla kum gibi bir karışım yapın. 15 dakika kadar buzdolabında bekletip fırın kabının üzerindeki elmaların üzerine dökün. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Ilık olarak ikram edin.
|
Elmalı Turta |
|
sultan sofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2014
Mesajlar: 29 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc97890
Gönderme Tarihi: 02.May.2014
1,916 defa indirildi / yazdırıldı
|
3.5 su bardağı un
250 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 çorba kaşığı soğuk su İçi için:
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet karanfil
Elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker, dövülmüş karanfil ve tarçın ekleyip karıştırın. Elmaların rengi dönünceye kadar kavurun. Cevizi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Hamurdan üzeri için bir parça ayırın ve kalan hamuru bir kabın tabanına yayın. Elmalı harcı da üzerine dökün. Kalan hamuru üzerine döşeyin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Fotoğraf "lalifer" tarafından gönderildi. 13.11.2014
|
Elmalı Turta |
|
cülide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc91887
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3,5 su bardağı un
250 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
4 elma
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 karanfil
Elmaları rendeleyin, üzerine şeker, dövülmüş karanfil ve toz tarçını ekleyin, ocakta elmaların rengi dönünceye kadar yani kısa bir süre pişirin. Ocaktan alınca cevizi katıp soğumaya bırakın. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun. Bu hamurdan bir parça ayırın, kalanını turta kabının tabanına yayın. Elmalı harcı üzerine yerleştirin. Ayırdığınız hamuru şeritler halinde üzerine döşeyin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
Fotoğraf "naturell" tarafından gönderildi. 27.08.2014
|
Elmalı Turta |
|
şerife şaşmaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2013
Mesajlar: 57 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89282
Gönderme Tarihi: 17.May.2013
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
5 çorba kaşığı su
250 gr. margarin
İçi için:
5 adet elma
10 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı un
50 gr. ceviz içi
150 gr. frambuaz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Un, su ve margarini yoğurun. Hamurun üçte ikisini kalıbınızın büyüklüğünde açıp önceden yağlanmış kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirin. İçi için elmaları küp küp doğrayın, üzerine toz şeker ve limon suyu ilave ederek karıştırın. Kalan malzemeleri de ilave edip kalıptaki hamurun içine doldurun. Artan hamuru da merdaneyle açıp üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve kenarlarını elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.02.2024
|
Elmalı Turta |
|
moher
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc87691
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2013
2,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 küçük elma
4 çorba kaşığı kayısı reçeli
Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. Kabartma tozunu, unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 su bardağı sütü de ekleyin. İstenirse içine bir limon suyu sıkılabilir, ferah bir tadı oluyor. Daha sonra bu tart harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Elmaları soyup ikiye bölün ve üzerlerini kare şeklinde kesip hamurun üzerine yerleştirin. 175 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkardığınız kekin üzerine kayısı reçelini sürün. İster ılık ister soğuk servis yapın.
|
Elmalı Enfes Turta |
|
sayın b.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2013
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc87176
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2013
2,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
150 gram eritilmiş tereyağı
1 yumurta
3 çorba kaşığı soğuk süt
3,5 su bardağı un
İçi için:
3 elma
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı kuru üzüm
Öncelikle elmaları rendeleyip bir tavaya aktarın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip, biraz çevirin. Elmaların rengi dönünce ocaktan alıp, kuru üzümü ekleyin. Hamurunu yoğurun. Hamurdan bir miktar ayırıp kalanını kelepçeli kek kabının tabanına yayın. Elmalı harcı üzerine yayın. Ayırdığınız hamuru şeritler halinde kesip ya da bütün olarak elmaların üzerine döşeyin. İstenirse üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca dilimleyin.
|
Elmalı Turta |
|
mezdeke
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71540
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012
2,893 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet elma
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 bardak pudra şekeri
2 adet yumurta
Bir kabın içinde yumurtayı,şekeri,yağı vanilyayı,kabartma tozunu ,unu çırpun. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu boşaltın. Elmaları ince dilimleyip hamurun üstüne oluklar yaparak dizin. 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin çıkınca soğutup pudra şekeriyle servis edin.
|
Elmalı Turta |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc70746
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
2,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
125 gram tereyağı
3 çorba kaşığı soğuk su
1 tutam tuz
İçi için
10 kaşık şeker
5 adet yeşil elma
Tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
Tereyağı, tuz ve unu iyice yoğurup içine soğuk su koyun. Hamuru toparlayın ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru ikiye bölün tezgah üzerinde açın. Bir tanesini, yağlanmış unlanmış tart kalıbına yerleştirin. İçi için elmaları kabuklarını soyup dilimlere ayırın. Üzerine ceviz, tarçın ve şekeri koyup karıştırın. Hamurun üzerine bu elmalı karışımı koyun, diğer hamuru üzerine kapatın ve kanarlarını kıyıp birbirine yapıştırın.
200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip fırından alın ve soğumaya bırakın. Çayın yanında keyifle ikram edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 23.02.2023
|
Elmalı Turta |
|
cefcef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70620
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2011
3,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
3.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
125 g margarin
1 paket vanilya kabartma tozu
Turta içi:
2 elma
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
Turta hamurumuzu hazırladıktan sonra turtanın yarısını tepsimizin üzerine serdik ve üzerine elmalı harcımızı döktük. Hamurumuzun yarısını dolaba yerleştirdik ve biraz dondurduk diyebilirim. Daha sonra dolaptan çıkardık ve elmalı harcın üzerine rendeledik. 170 derecedeki fırına verdik. Üstü pembeleşmeden önce aldık ve üzerine bol pudra şekeri serptik.
|
Elmalı Turta |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc66799
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
4,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
4,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Tartın içine:
1/2 su bardağı şeker
5 orta boy elma
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)j
2 tatlı kaşığı tarçın
Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyerek şekeri ekleyelim. Elma rendesi bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Tarçını ve iri dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırarak soğutalım. Unun ortasım açıp yumuşamış margarini, şekeri, yumurtaları, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru ikiye ayıralım. 25-30 cm. çapındaki kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serperek hamurun bir parçasını kalıba yerleştirelim. Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamurun üzerine elmalı harcı yayalım. Diğer hamuru top haline getirip buzlukta hafifçe donana dek bekleterek buzluktan alıp rendenin iri tarafı yardımıyla meyveli harcın üzerine rendeleyelim. Tartı 180° ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Tartı fırından alıp kalıbı içinde soğutarak servis yapalım.
|
Elmalı Turta |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65025
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
3,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
1+3/4 su bardağı un
100 gr. tereyağı
Tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
6 adet yeşil elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı kuru üzüm
Süt
Toz şeker
Fırını 200 dereceye getirip ısıtın. Elmaları soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin, şeker, tarçın ve kuru üzümü bir kâsede karıştırın.
Unu bir tutam tuzla karıştırıp mutfak robotunun kâsesine eleyin. Tereyağını ufak parçalar halinde kesip ilave edin ve unla iyice karıştırın. 7 yemek kaşığı soğuk suyu azar azar ilave edin. Kâsedeki hamuru elinize alın ve 5 dakika yoğurun. Hamuru şeffaf folyo ile sarıp buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin. Bu arada 24 cm. çapındaki fırın kabınızı yağlayın. Hamurun yarısından biraz fazlasını unlanmış tezgâhta yuvarlak açıp, fırın kabının içine hafifçe bastırarak yerleştirin. Elmaları hamurun üzerine dizin ve üstüne tarçınlı şekeri serpiştirin. Kalan hamuru kapak yapmak için açın.
Alttaki hamurun kalıptan taşan kenarlarını su ile ıslatın, üst kapağı yerleştirin ve iki hamuru birbirine bastırarak yapıştırın, içinde oluşan buharın çıkabilmesi için hamuru keskin bir bıçakla yarın.
Üzerine süt sürüp toz şeker serpiştirin ve fırında 1 saat pişirin.
|
Elmalı Turta |
|
ismet
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc56226
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2010
5,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı şeker
3 adet elma
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket margarin
Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Bir kaba alın. Pudra şekeri, tuz, un ve suyu ekleyin. Yağı una yedirip iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur elde edin. Elmaları rendeleyin. Toz şeker ekleyip kısık ateşte kavurun. Elmaların rengi değişinceye kadar kavurun. Ocaktan indirmeden önce üzerine tarçın döküp bir kez daha karıştırın. Hamurdan bir miktar ayırın. Kalanını yağladığınız kek kalıbına iyice bastırarak yayın. Üzerine elmalı içi dökün. Ayırdığınız hamurla elmaların üzerine dilediğiniz gibi şekiller yapın. Orta ısılı fırında turta pembeleşinceye kadar pişirin.
|
ELMALI TURTA |
|
masal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2009
Mesajlar: 33 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc44365
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2009
3,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo elma
200 gram (4/5 su bardağı) tozşeker
200 gram (13 çorbakaşığı) tereyağı ya da margarin
300 gram (2,5 su bardağı) un
4 yumurta
Bir paket vanilya
1 limon
1/2 su bardağı süt
Bir tutam tuz
1 Yumuşamış 200 gram margarin ya da tereyağını, azar azar 200 gram tozşekeri ilave ederek blendırda halledin. Yıkanıp rendelenmiş limon kabuğunu ve yumurtaları bir kerede ekleyip yeniden, iyice karıştırın. Sonra sırayla, mayayı, tuzu, yaklaşık 300 gram unu ve yarım su bardağı sütü ekleyin. Bu arada, çok yumuşak bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam etmelisiniz.
2 Elmaları yıkayın, soyun ve dilimleyin. Üçte ikisini karışıma ekleyerek yeniden çırpın. Elmalı karışımı 28 cm. çapındaki önceden yağlanmış kalıba dökün. Yüzeyini, kalan elma dilimleriyle süsleyin, tozşeker serpin ve önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında 1 saat bekletin. Üstü fazla kararmış gibi görünürse, pişme süresinin sonuna doğru yüzeyini kağıtla kapatabilirsiniz.
|
ELMALI TURTA |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30736
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008
3,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1'er su bardağı pudra şekeri ve toz şeker
un
4 elma
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket margarin
tarçın.
Elmaları rendeleyip, toz şeker ve yeteri kadar tarçınla, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Diğer malzemeler ve aldığı kadar un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun yarısını ısıya dayanıklı bir cam kabın dibine, kenarları 2 cm. yukarı çıkacak şekilde yayın. Üstüne, kaynayıp ılınmış olan elmaları yayın. Hamurun diğer yarısını rendeleyerek üstüne dağıtın. 180 C ye ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
|
Elmalı Turta |
|
küçük hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc27902
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008
3,513 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Hamur için;
1 paket margarin
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı için:
5 elma
1 su bardağı şeker
Tarçın
Yapılışı:
Elmalar soyulup rendelenir, şeker ve tarçın ilave edilerek pişirilir, soğumaya bırakılır. Eritilmiş margarinin içine yumurta, şeker, un karıştırılarak hamur haline getirilir (sert kıvamlı olmalı). Hamurdan elma büyüklüğünde bir parça ayrılarak buzdolabına konur. Sertleşmesi beklenir. Hamur kabın içine yayılır, üzerine soğutulmuş elma konur. Ayrılan hamur buzluktan çıkarılarak elmanın üzerine rendelenir. 180-200 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine hindistancevizi serpilir.
|
ELMALI TORTA |
|
pinpin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23883
Gönderme Tarihi: 17.May.2008
8,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
150 gr tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
5 elma
50 gr şeker
10 tane bisküvi
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Yapılışı:
Tereyağı, yumurta, şeker, karbonat, tuz ve süt koyup karıştırın. Yeteri kadar un koyup özlendirilerek yoğurun. Üzerine yağlı kağıt koyarak serin bir yerde dinlendirin. Elmaları soyun, çekirdekleri çıkartın. İnce dilimler halinde kesin. Bir tencereye dizin ve şekerin yarısını üzerine dökün.
Torta hamurunu yarım cm kalınlığında açın. Torta hamurunu kalıptan birkaç santim taşacak şekilde oklava ile açın. Çatalla üzerine birkaç delik açın. Parçalanmış bisküvileri serpin.
Sonra elmaları birbiri ardında daire şeklinde yerleştirin. Kalan şekeri elmanın üzerine eleyin. Tortanın kenarlarını içe doğru kıvırın. Sonra çırpılmış yumurtayı üzerine sürün. Kızgın fırına verin.
|
Elmalı Turta |
|
Saide
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17668
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007
3,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı un,
3 adet yumurta,
1 limon kabuğu rendesi,
8 çorba kayığı şeker,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
4 çorba kaşığı süt
Üzerine:
1 kg. elma,
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Toz şeker ve yumurtaları çırpın. Krema kıvamına geldiğinde içine un, süt, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Elmaları soyup ince ince dilimleyin. Hamurun üzerine dizin. 1 çorba kaşığı yağı küçük küçük bölüp elmaların üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika veya hamur iyice katılaşana dek pişirin.
|
Elmalı Turta |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10783
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
3,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kahve fincanı un
150 gr tereyağı
5 tane yeşil elma
1 su bardağı kayısı marmeladı
50 gr tozşeker
1 çay kaşığı tuz
Un bir tepsiye konur, ortası çukurlaştırılır. Ceviz iriliğinde tereyağı ve tuz katılır. Soğuk su eklenerek hamur yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulduktan sonra birkaç dakika da avuçta yoğurulur. Sonra yağlı kâğıda sarılarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Buzdolabından çıkarıldıktan sonra hamur uzunlamasına dikdörtgen biçiminde çekilerek uzatılır, sonra da üç kere katlanır. Buzdolabında bir süre daha dinlendirilir. Bu işlem 4-5 defa tekrarlanır. Fırının tepsisi yağlanıp unlanır. Hamur merdaneyle tepsiyi kaplayacak büyüklükte açılır ve düzgün bir biçimde tepsiye yerleştirilir. Diğer tarafta elmaların kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılıp ince ve yuvarlak biçimde dilimlenir. Pişerken çok kabarmaması için hamurun çeşitli yerlerine çatal batırı-lır, bir miktar da tozşeker serpilir. Elma dilimleri birbirinin üzerine gelecek şekilde birer birer iki sıra halinde dizilir. Hamurun kenarda kalan boş bölümleri rulo gibi içeri doğru kıvrılır. Sonra tepsi 190°C'deki fırına konur ve yarım saat pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılıp, turta servis tabağına alınır. 1 su bardağı kayısı turtanın üzerine dökülür. Turta iyice soğuduktan sonra servis yapılır.
|
Elmalı Turta |
|
Roman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2005
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2045
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
4,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı un
2 küçük çay bardağı toz şeker
125 gr. donmuş margarin
Yarım bardak soğuk su
Bir tutam tuz
Yarım kilo elma
Bir çorba kaşığı tarçın
Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açın, içine donmuş margarin ve tuzu katarak unla yağı birbirine yedirin. Unla margarini birbirine karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk su ekleyerek yoğurun. Hamurunuzu buzdolabında bir saat kadar bekletin. Elmaları kabuğunu soymadan ince dilimler halinde kesin. Tarçını toz şekerine karıştırıp, elmalara katıp, dilimleri zedelemeden karıştrın. Hamuru dolaptan çıkarıp, turta kabına bir parmak kalınlığında döşeyin. Hamurun üstüne elma dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin. Orta ısılı fırında 1 saat pişirin. İstenirse fırına sürülürken üzerine kuru üzüm de serpiştirebilirsiniz.
ML® Linz Turtası için tıklayın
|
Elmalı Tart |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc1423
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
3,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kahve fincanı un
1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.)
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
3 ekşi elma
1 çay bardağı şeker
Yarım paket tarçın
1- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
2- Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
3- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.
4- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.
5- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.
6- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
7- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
Not: Hamur şöyle hazırlanabilir.
1) 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.
2) 250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (3- 4- 5- 6- 7 nolu işlem aynen yapılır.)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2022
|
|