|
Elmalı Turta |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76445
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012
2,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Su Bardağı un
1 Su Bardağı pudra şekeri
1 Kahve Fincanı çekilmiş ceviz
1 Kahve Fincanı tozşeker
1 Tatlı Kaşığı tarçın
2 Adet ekşi elma
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Çay Kaşığı kabartma tozu
200 Gr Sana Hamurişi
Elmaların kabuğunu soyduktan sonra çekirdek kısmını çıkartıp rendeleyin. Bir tencereye elmaları ve şekerleri koyun, orta ateşte elmalar marmalet halini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.Piştikten sonra cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın,soğutmaya bırakın.fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın kabartma tozunu ve unu eleyin ortasını büyük bir boşluk bırakarak havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki sana yağını yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın. Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayın yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak haline getirin hamurun ortasına hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun.hamurun iki tarafını üste gelecek şekilde birleştirin.parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin.önceden ısıttığınız fırınla 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkartın soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alın üzerine pudra şekeri seperek servis yapın.
Not: Elmalı turtanın hamuruna istediğiniz şekli verebilirsiniz, örneğin hamuru merdana ile yarım parmak kalınlığında açıp küçük üçgenlere böldükten sonra harcı baş tarafına koyup rulo şeklinde sardıktan sonra pişirin
Fotoğraf "postacı bekir" tarafından gönderildi. 14.02.2020
|
Elmalı Turta |
|
pazarcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc80877
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzeme için:
3 elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri
Üç elmayı rendeleyip şekerle pişirdikten sonra bir tatlı kaşığı tarçın katıp soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri, yumurta, süt, kabartma tozu ve unla hamur elde edelim. Hamuru iki parçaya bölüp yarısını yağlı tepsiye elimizle yaydıralım. Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşeyelim. Kalın hamuru elmanın üzerine rendeleyelim. 170 derecede pişirelim. Ilınan turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunalım.
|
Elmalı Turta |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78535
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
2,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
4 Adet içi için ; elma
1 Tatlı Kaşığı tarçın
1 Su Bardağı ceviz
1 Paket kabartma tozu
4 Su Bardağı hamuru için ; un
1 Paket vanilya
1 Su Bardağı toz şeker
2 Adet yumurta
2 Çay Bardağı toz şeker
Elmalar soyulup tencereye rendelenir. Toz şeker ilave edilip pişirilir, karışım koyulaşmaya başlayınca önce tarçın sonra da cevizler eklenir. Ocak kapatılır. Sana yağı ve yumurta karıştırılıp, un, vanilya, kabartma tozu, toz şeker ilave edilir ve hamur yoğurulur. Fırın tepsisi yağlanır hamurun yarısı tepsiye yerleştirilir. Üzerine elma harcı dökülür. Üzerine de hamurun geri kalanı yerleştirilir. Fırına verilir. 200 derecede yarım saat pişirilir. Pişen turtanın üzerine pudra şekeri dökülür. Biraz soğutulup servis edilir.
|
Elmalı Turta |
|
Antigone
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2012
Mesajlar: 47 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc76486
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2012
2,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Tatlı Kaşığı tarçın
4 Adet elma
4 Yemek Kaşığı şeker
1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Yemek Kaşığı pudra şekeri
1 Adet yumurta
4 Yemek Kaşığı şeker
1 Paket Sana Klasik
Öncelikle elmaları soyup bir teflon tavaya rendeleyip içerisine 4 kaşık şekeri ve tarçını ilave edip orta ateşte kavuruyoruz. Kahverengine dönünce altını kapatıp soğuması için bırakıyoruz.
Hamuru için; sana kalsiği eritip bir karıştıma kabına döküyoruz,(kesinlikle sıcak olmayacak biraz soğuyunca dökelim)içine bir adet yumurta , 4 kaşık şeker,1 vanilya, yarım paket kabartma tozunu koyup şekerler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. karışıma yavaş yavaş un ilave ediyoruz . oyun hamuru kıvamına gelene kadar unu koymaya devam ediyoruz.Hazırlamış olduğumuz hamuru ıkıye ayırıyoruz, yarısını dolaba koyup bekletiyoruz. Diğer yarısını ise kullanacagımız orta boy yuvarlak bir kek kabı veya borcamın içine yerleştiriyoruz. hamura minik minik delikler açıyoruz çok kabarmasın diye.. (hamur en fazla 2 cm kalınlığında olmalı) kabın içine yaydığımız hamurun üzerine soğumuş olan tarçınlı elmamızı yayıyoruz. dolaptan çıkardığımız hamurdan da parçalar koparıp üzerine uzun uzun çizgiler yapıp sepet görünümü veriyoruz. hazırladığımız turtayı önceden ısıtılmış olan fırına verip 190 derecede 25 dk kadar pişiriyoruz. Çıkarınca üzerine pudra şekerimizi döküp servis edebiliriz.
|
Elmalı Turtam |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83782
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
2,206 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Paket vanilya
4 Bardak şeker
1 Bardak un
2 Adet yumurta
3 Adet elma
1 Paket kabartma tozu
Bütün malzemeleri bir kabın içine boşaltıyoruz. Boza kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.yağlanmış kek kalıbına hazırlamış olduğumuz hamuru boşaltıyoruz. ince dilimlenmiş elmaları isteğe göre sıralın. 175 derecede ısıtılmış fırına atın pembeleşinceye kadar dursun. En son fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.
Not: Elmaları dizerken bir çay bardağına çok az un koyun bir dilim elma alın onun alt kısmını una bulayıp kek hamurunu üstüne koyunuz.
|
Elmalı Turta |
|
yengem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2013
Mesajlar: 43 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc86701
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2013
2,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
50 gr içi için un
1 Adet üzeri için yumurta sarısı
50 gr içi için kuru üzüm
50 gr içi için file badem
0,5 Su Bardağı su
5 Adet içi için elma
250 gr un
1 Çay Kaşığı içi için tarçın
150 gr içi için şeker
1 Adet içi için limonun suyu
50 gr içi için kuru üzüm
Hamuru hazırlamak için su un ve oda sıcaklığında beklemiş margarini yoğurup bir hamur elde edin. Hamurun 2/3'ünü merdaneyle açıp kalıbınızın büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru önceden yağlanmış kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirin.içi için elmaları küp küp doğrayın. Elmaların üzerine şeker ve limon suyu ilave ederek karıştırın. Kalan diğer malzemeleri de ilave edip kalıptaki hamurun içine doldurun. Artan hamuru da merdaneyle açın.bıçakla hamurun bütünlüğünü bozmayacak biçimde baklava desenleri çıkartın. Hamur ile kalıbın üzerini örtün. Üzerine yumurta sarısı sürün ve kenarlarını ince doğranmış badem ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
|
Elmalı Turta |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83861
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2012
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
2 Su Bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
2 Adet yumurta
0,5 Su Bardağı su
4 Adet elma
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Tatlı Kaşığı tarçın
Elmaları rendeleyip şekerin bir bardağını üzerine dökün. Suyuda ekleyip pişirin. En son tarçın ekleyip soğumaya bırakın. yumurta, 1 bardak şeker, yoğurt ve margarinle 3 bardak UNLA kurabiye hamuru yapın. Tepsiye açın ve çatalla delin. fırında pembeleşene kadar pişirin. sonra fırından çıkarıp elmaları koyup biraz daha pişirin.
|
Elmalı Turta |
|
nargile
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc81942
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
4 Yemek Kaşığı toz şeker
1 Adet kabartma tozu, aldınca un
1 Bardak şeker
2 Adet yumurta
1 Tatlı Kaşığı tarçın
4 Adet elma
Oda sıcaklığında margarin, şeker yoğrulduktan sonra yumurta ve diğer malzemeler katılarak yumuşak bir hamur elde edilir. İsteyen büyük bir tepside isteyen benim gibi küçük tart kalıplarında yapabilirsiniz.
|
|