Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

ELMALI VE ÜZÜMLÜ TART


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ELMALI VE ÜZÜMLÜ TART

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70474
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
2,572 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru:
300 gr (2+1/2 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
120 gr (8 çorba kaşığı) margarin
60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı çok soğuk su
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
Harcı:
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı hindistancevizi
2 büyük ekşi elma (soyulup, çekirdekli kısımları çıkarılmış ve ince dilimlenmiş)
250 gr çekirdeksiz yeşil üzüm
1 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (küçük parçalara kesilmiş)

Hamuru hazırlamak için, un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz. Margarini ve 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı bir bıçakla küçük parçalara kesip ekleyiniz. Parmaklarınızla yağları, ekmek içi görünümü alana kadar una yediriniz.
4 çorba kaşığı soğuk suyu katarak bıçakla karıştırınız. Hamuru ellerinizle pürtüksüz olana kadar yoğurup (hamur çok kuruysa 1-2 kaşık daha soğuk su katınız), top haline getirdikten sonra alüminyum kağıda sararak, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.
Çukur bir tart kalıbını kalan bir tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Hamuru buzdolabından alıp, eşit olmayan 2 parçaya ayırınız. Küçük parçayı yeniden buzdolabına koyunuz. Hafifçe unlanmış tezgahta büyük parçayı tart kalıbını döşeyecek büyüklükte bir daire halinde açınız. Hamuru merdanenin üstüne alıp, kalıbın üstüne koyunuz. Parmaklarınızla hamuru kalıbın içine yerleştiriniz. Keskin bir bıçakla, kalıbın kenarından taşan hamuru, kenarla bir olacak biçimde düzeltip, kalıbı bir kenara bırakınız.
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
Harcı hazırlamak için, orta boy bir kasede şeker, tuz, tarçın ve hindistancevizini karıştırınız. Elma, üzüm ve mısır nişastasını katıp, iyice karıştırınız. Karışımı tart kalıbına boşaltıp,üstüne tereyağı parçalarını serpiniz. Küçük hamur parçasını buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında ve 30 cm çapında bir daire biçiminde açınız.
Hamuru merdanenin üstünde kaldırarak kalıptaki harcın üstüne yerleştiriniz. Keskin bir bıçakla hamuru, kalıptan 0,5 cm taşacak biçimde düzeltiniz. Taşan hamuru alttaki hamurla kalıbın etrafı boyunca birleştirip, başparmak ve işaret parmağınızla ikisini yapıştırarak, kıvrımlar yapınız. Hamura çırpılmış yumurtayı sürünüz. Bıçakla hamurun ortasında buharın çıkması için iki kesik yapınız.
Kalıbı fırına sürüp, tartı 10 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını düşürüp (180° C), 45 dakika daha, hamur kahverengi oluncaya kadar pişiriniz.
Tartı fırından alıp, sıcak sıcak servis ediniz.






ELMALI VE ÜZÜMLÜ TART Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(1 adet ELMALI VE ÜZÜMLÜ TART 40,953 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort