Yufka tezgaha yayılır. Yüzeyine 2 çorba kaşığı yağ sürülür. Sonra rulo yapılır. Rulo bıçakla 1 parmak eninde kesilir. Diğer yufka da aynı şekilde yapılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Pul biber ve kuru nane serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc84776
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2012
1,816 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 kase sarımsaklı yoğurt
Soğan rendelenir, kıyma, tuz ve karabiberle karıştırılır. İlk yufka ikiye katlanır. Kat yerine hazırlanan kıymalı için yarısı uzunlamasına konur ve rulo yapılır. Sonra bu rulo bıçakla baş parmak kalınlığında kesilir. Tepsiye dikey olarak dizilir. Kalan malzemeler de aynen hazırlanır. Mantıların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Servis sırasında sarımsaklı yoğurt konur.