|
|
Endülüs Usulü Tavuk |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69029
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2011
5,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş)
1 büyük soğan (kabuğu ayıklanıp, bütün bırakılmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı tavuk suyu
1/2 çorba kaşığı domates salçası
Harcı:
120 gr (2 su bardağı) haşlanmış pirinç
120 gr (2 su bardağı) tavuk ciğeri (küçük parçalara doğranmış)
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Garnitürü:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan (halkalar halinde dilimlenmiş)
2 büyük yeşil dolmalık biber (halkalar halinde dlimlenmiş, çekirdekleri ve zarları çıkarılmış)
500 gr domates (kabukları soyulup, dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 2 kahve kaşığı karabiber
Baharat torbası:
3 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 küçük defne yaprağı
Tavuğun içini ve dışını iyice yıkayıp, kağıt peçeteyle kurulayınız.
Haşlanmış pirinç, tavuk ciğerleri, kırmızıbiber ve tuzu karıştırarak, tavuğun içine doldurunuz. Boyun derisini arkaya küçük bir şişle tutturunuz.
Tereyağı ve zeytinyağı büyük bir tencereye koyup, orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca tavuğu koyup, her yanını hafifçe kızartınız. Soğan ve baharat torbasını ekleyip, tuz ve biberi serpiniz. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak bir saat, tavuk yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tavuk pişerken garnitürü hazırlamak için, zeytinyağı tavada orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğan halkalarını 2-3 dakika sote edip, dolmalık biber halkalarını, domates, tuz ve karabiberi ekleyiniz.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip, tavayı ateşten alarak bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Tavuk tenceresini ateşten alıp, tavuğu ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Boynundaki şişi çıkarıp, çevresini tavadaki sıcak garnitürle süsleyiniz.
Tencereden soğanı ve baharat torbasını çıkarıp atınız. Tencereyi harlı ateşe oturtunuz. Unu serpip 1-2 dakika sürekli olarak tahta bir kaşıkla karıştınız. Tavuk suyunu ve domates salçasını katıp, karıştırmağa devam ederek kaynatınız. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, sosu tavuğun üstüne dökerek servis ediniz.
|
Endülüs Usulü Tavuk |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc162974
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2022
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.acunn.com
½ su bardağı badem (kavrulmuş)
1 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı kuru üzüm(opsiyonel)
1 tutam safran(opsiyonel)
4 parça tavuk göğsü (ikiye bölünmüş)
4 parça tavuk budu
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kırmızı soğan (ince doğranmış)
5-6 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un
¼ çay bardağı sirke
½ su bardağı su
1 su bardağı yeşil zeytin (dilerseniz çekirdekleri çıkartılmış)
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
½ adet portakalın suyu
¼ demet maydanoz (1 avuç kadar)
Tavukları tuz ve karabiber ile tatlandırın. Büyük bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Tavukları tavaya alın ve her tarafı kızarana kadar yaklaşık 8-10 dakika mühürleyin. Tavukları bir tabağa alın.
Kızgın olan tavanın altını biraz kısın ve yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanları ilave edin. Soğan yumuşayana kadar karıştırarak 4 dakika kadar pişirin.
Unu da ekleyerek biraz kavurun. Sirkeyi ekleyerek, çektirin.
Küçük bir kapta; su, tavuk suyu, portakal suyu ve kabukları, üzümler, zeytin ve safranı karıştırın.
Bu karışımı tavaya ekleyerek hafif fokurdamaya başlayana dek pişirin.
Hafif kıvam alan sosa önceden pişirdiğiniz tavukları ekleyin. Kısık ateşte tavuğumuz pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirelim.
Fırınlanmış bademlerle tavukları kaselere pay edin. Doğranmış maydanozla servis edin.
|
|
Endülüs Usulü Tavuk Tarifleri Endülüs Yemekleri
|
|