Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yayla Çorbası Tarifleri > Enginar Çorbası (14 adet - 763,324 defa bakıldı)

Enginar Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginar Çorbası

dertli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83
Şehir: Buca
Kısa URL: https://ml.md/lc4285
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
3,369 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardagi su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi tereyağı
3 Su bardgi sicak et suyu
Yarim demet dereotu
1 Çorba kasigi süt kremasi
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kasigi kirmizi tozbiber

YAPILIŞI
Taze enginarlari temizleyip limon suyu ilave edilmis 2 su bardagi suda haslayip delikli kepçe ile ayri bir tabaga alin.
1.5 çorba kasigi tereyağıni kizdirip, unu pembelesinceye kadar karistirarak kavurun.
Sicak et suyunu ve enginari hasladiginiz suyu ilave edip kaynatin.
Enginarlari ve kiyilmis dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
Enginarlar yumusayinca süt kremasi, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pisirin.
Kalan tereyağıni kizdirip, kirmizi tozbiberi kavurun.
Çorbanin üzerine gezdirerek döküp kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.


ENGİNAR ÇORBASI

Aliye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 24
Şehir: Pakistan
Kısa URL: https://ml.md/lc8338
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006
2,780 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:

1 kg enginar, temizlenmiş ve küp şeklinde kesilmiş
2 İt tavuk suyu
1/2 kg soğan, ufak doğranmış
3 diş sarımsak, dövülecek
1 lt krema
4 dal taze kekik
1 demet dereotu
150 gr tereyağı
tuz, karabiber
zeytinyağı

Yapılışı:

Enginar 75 gr tereyağında 2 dakika sote edilir. Soğan ve dereotunun yarısı ilave edilir ve karıştırılır. Sarımsak, kekik eklenir ve sote etmeye devam edilir. Tuz ve biber koyulur. Tavuk suyu ilave edilir. Enginarlar yumuşayıncaya dek pişirilir. Piştikten sonra blenderdan geçirilir. Kalan dereotu, tereyağı ve krema eklenir. Süzgeçten geçirilir. Tekrar ateşte kaynatılır. Çorba tabağına alınır. Sos dökülerek servis yapılır.


ENGİNAR ÇORBASI

Anten
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47
Şehir: 7.Cadde Bahçelievler
Kısa URL: https://ml.md/lc8741
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
2,723 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
4 büyük enginar
40 gr. un
70 gr. tereyağı
2 bardak süt
kıyılmış maydanoz
1 limonun suyu
tuz.

YAPILIŞI:
Enginarların yapraklarını soyarak limonlu suya koyun. Sonra bunları dörde kesin. Eritilmiş tereyağı ile 15 dakika ateşte pişirin. Bu sırada bir beşamel sosu hazırlayın. Enginarlar piştikten sonra püre haline getirerek beşamel sosuna ilâve edin. Tekrar ateşe koyun ve 3-4 litre et suyu ilâvesiyle kaynatın. Maydanoz ile yağda kızartılmış ufak ekmekleri koyarak servis yapın.


Enginar Çorbası

libretto
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20582
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
2,628 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet enginar
4 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 adet et suyu tablet
Karabiber, tuz

Enginar tencereye konur, üzerine 2 su bardağı su eklenir, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra suyuyla birlikte robottan geçirilir. Başka tencerede un ve yağ kavrulur. Üzerine enginar katılır. Fazla ısınmadan süt eklenir. Kalan su, tuz ve karabiber ilave edilir. Et suyu tablet atılır. Karıştırarak bir taşım kaynatılır.


Enginar Çorbası

Çatladıkapı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.07.2011
Mesajlar: 40
Şehir: Alaçatı/Çeşme
Kısa URL: https://ml.md/lc65914
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
2,450 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet enginar
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Yarım demet dereotu
Yarım kavanoz enginar kalbi konservesi

Tereyağını eritin. Havuç, patates ve enginarları küp doğrayıp, içine atın. Unu da ekleyip, birlikte birkaç dakika kavurun. Üzerlerine süt ve suyu ilave edip, 15 dakika pişirin. Dereotunu incecik kıyıp, çorbaya ekleyin. Enginar kalbi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


Enginar Çorbası

turmerik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2011
Mesajlar: 27
Şehir: Paris-Fransa
Kısa URL: https://ml.md/lc66752
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
2,406 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet enginar
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
1 adet limon suyu
Tuz

Tencereye yağı ve unu koyup kavuruyoruz üzerine suyu katıp kaynatıyoruz. Enginarları limonla ovup küp küp doğruyoruz, tencerenin içine ilave ediyoruz. 15 dakika pişirip istenirse limon ve dereotu ile beraber servis edip afiyetle içiyoruz.


Enginar Çorbası

inci tuğ
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc124310
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2017
2,303 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

4 adet çanak enginar
1 adet kuru soğan
1 adet patates
½ çay bardağı sıvı yağ
½ limonun suyu
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Tuz

Sotelediğiniz soğanın üzerine doğradığınız çanak enginarları, patatesleri, tuz ve limonsuyunu ekleyin. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar su katıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ardından pürüzsüz bir hâl alana kadar blenderdan geçirin. Terbiyesi için 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurta sarısını çırpın, tencere ekleyip hemen karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra maydanoz ile servis edin.



Enginar Çorbası

seçmen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc64123
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,280 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

2 adet enginar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı ılık su
1/2'şar çay bardağı sirke ve krema
Tuz
Üzerine:
1 adet enginar
1'er çorba kaşığı un ve galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber

İnce kıyılmış bir enginar ve soğanı tereyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Su, sirke, krema ve tuz katıp 10 dakika pişirin. Ilıyınca blenderden geçirin ve tekrar tencereye alıp kaynatın. Un, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. İnce dilimlenmiş diğer enginarı önce unlu karışıma, sonra galeta ununa bulayarak kızartın. Hazırladığınız çorbanın üzerine koyarak servis yapın.


Enginar Çorbası

sevginur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2013
Mesajlar: 24
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc87531
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2013
2,273 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram enginar
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
5 dal dereotu
6 su bardağı su

Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine ince kıyılmış enginarları ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu ilave edip 5 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın. Tenceredeki suyun içinden bir kepçeyle alarak üzerine döküp, ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu katın. Sıcak sıcak sofraya getirin.


Enginar Çorbası

Fevzii
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2013
Mesajlar: 67
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc88784
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2013
1,933 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet temizlenmiş enginar
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane, kırmızı pul biber

Tencereye küçük doğranmış enginarları yerleştirip üzerine 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Pirinçleri ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın. Çorba pişince üzerine naneyi, kıyılmış dereotunu ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Karıştırıp sıcak ya da soğuk ikram edin.


Enginar Çorbası

sadenur
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.06.2015
Mesajlar: 11
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc108644
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
1,639 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet enginar
100 gram taze fasulye
1 adet soğan
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
1 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su

Öncelikle fasulyeleri ince verev doğrayın. Temizlenmiş enginarları da küp şeklinde doğrayın. Soğanı kıyıp yağda kavurun, üzerine enginarları, fasulyeleri ekleyin ve un serpin. Suyunu verip kaynatın, son dakikada yoğurt ve dereotunu ilave edip sıcak olarak ikram edin.


Enginar Çorbası

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144886
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
445 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet enginar
1 adet küçük kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 diş sarımsak
1 litre tavuk suyu
1 su bardağı süt
50 gram tereyağ
3 çorba kaşığı un
Limon
Tuz
Karabiber

Enginar ve havucu limonlu suda haşlayın. Blender'dan geçirin.
Tereyağında soğanı soteleyin.
Un ilave ederek biraz daha kavurun.
Üzerine blender'dan geçirilmiş sebze tavuk suyu, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra süt ekleyin. Tekrar blender'dan geçirin.
Arzuya göre dereotu ve kruton ekmek ile servis edin.



Enginar Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc153538
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2020
344 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet enginar çanağı
Yarım limonun suyu
1 adet kuru soğan
1 adet patates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
3/4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Servisi için:
Dereotu

Enginar çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Enginarları limon suda yumuşayana kadar haşlayın.
Bu esnada soğan ve sarımsakları yemeklik, patatesleri de küp küp doğrayın.
Bir başka tencerede zeytinyağını kızdırıp önce soğanları sonra da sarımsakları ekleyerek kavurun.
Patatesleri de ekleyip birkaç kez karıştırın.
Haşladığınız enginarları da küp küp kesip tencereye ilave edin.
Üzerine et suyunu da ilave ettiğiniz çorbayı kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için un, süt ve yumurta sarısını güzelce çırpın.
Kaynayan çorbanın suyundan terbiyeye ilave edip ılıştırın.
Terbiyeyi çorbaya karıştıra karıştıra ekleyin.
Bir taşım daha kaynattığınız çorbayı blender?dan geçirip pürüzsüz kıvama getirin.
Tuzunu ekleyip kaselere bölüştürdüğünüz çorbayı dereotu ilavesiyle servis edin.



Enginar Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178900
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024
74 defa indirildi / yazdırıldı




4 tane enginar
Yarım limon
1 soğan
1 patates
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
4 bardak et suyu
Tuz
Dereotu
Terbiyesi için;
1 kaşık un
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı

Enginarın sap kısmını kesip temizledikten sonra yapraklı kısmını bir tencereye alın. Yarım limonun suyunu üzerine sıkıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Başka bir tencerenin içinde soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Patatesleri de küp küp doğradıktan sonra zeytinyağı ile patatesleri sonradan ekleyecek şekilde kavurun. Enginarlar yumuşayınca suyunu süzün onları da küp küp kesip patateslerin üzerine ekleyin. 1-2 dakika sonra et suyunu ekleyin. Bu esnada terbiyesini hazırlamak için bir kâsenin içinde un, süt ve yumurta sarısını pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayan et suyunun içine yavaş yavaş ekleyin ve altını kısıp biraz daha kaynamasını sağlayın. Pişen çorbanızın blenderden geçirin. Dereotu ile servis edebilirsiniz.







Enginar Çorbası Tarifleri Yayla Çorbası Tarifleri



(14 adet Enginar Çorbası 763,324 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort