Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kütahya Yemekleri > Enginar Dolması (İzmir) (5 adet - 208,150 defa bakıldı)

Enginar Dolması (İzmir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginar Dolması (İzmir)

rapsodi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2007
Mesajlar: 93
Şehir: Karaman
Kısa URL: https://ml.md/lc18903
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007
4,140 defa indirildi / yazdırıldı




4 enginar
4 çay bardağı pirinç
1 soğan
1 tatlı kaşığı nane
4-5 dal dereotu
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı çamfıstığı
1.5 çay bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Yenibahar
tarçın
Süslemek için:
Maydanoz
limon
domates

Enginarları temizleyip bir kaşık yardımıyla içini oyun. Kararmamaları için limonla ovun.
Pirinci ayıklayıp tuzlu suda bir süre bekletin. Sonra suyunu süzüp birkaç kez yıkayın.
Soğan, nane ve dereotunu ince ince doğrayıp pirince ekleyin. Çamfıstığı, yeni bahar, tarçın ve kuş üzümünü ilave edip harmanlayın. Karışımı enginarların içine doldurun.
Enginarları geniş tabanlı bir tencereye yerleştirip üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Enginarlar yumuşayınca ateşten indirin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra enginarları servis tabağına alın. Maydanoz, limon, domates dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın.


ML® İzmir Usulü Enginar Dolması için tıklayın
ML® İzmir Usulü Enginar Dolması Videosu




İzmir Usulü Enginar Dolması

Vanya Dayı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.02.2014
Mesajlar: 36
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129525
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2017
1,200 defa indirildi / yazdırıldı




6 enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
6 yemek kaşığı pirinç
1 demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım demet yeşil soğan
1 limonun suyu
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Nane
Fesleğen

Enginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın. Kararmamaları için limonlu su dolu geniş bir kaseye alarak bekletin. İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. İnce kıydığınız dereotu, nane, yeşil soğan ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Enginarları yayvan bir tencereye alın. İçlerine pirinçli harçtan doldurun. Suyunu ilave edip kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.



Enginar Dolması (İzmir)

yeni sayfa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2019
Mesajlar: 26
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc146013
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2019
596 defa indirildi / yazdırıldı




Millî Eğitim Bakanlığı

2 su bardağı pirinç
4 adet enginar
1 adet orta boy soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
Dereotu, maydanoz
Karabiber, kimyon
2 limonun suyu
2 su bardağı su

Pirinçler yıkanır.
Yıkanan pirinçlere doğranmış soğanlar, dereotu, maydanoz, tuz, kimyon, karabiber ve yağ eklenir.
Enginarların yaprakları ayıklanır (Kalın olanlar alınır, enginarın kalbine yakın olan 3-4 sıra incedir onlar bırakılır.)
Enginarın ortası açılır ve pirinçle hazırladığınız malzeme içine doldurulur.
Tencereye 3-4 bardak su ve zeytinyağı konur, pişmeye bırakılır.
Pişen enginarları yerken kabuklu kısımları sıyrılarak yenir.



Taze Enginar Dolması (İzmir)

boylam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc156371
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2021
414 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

3 adet enginar (kişi sayısına göre)
1.5 bardak pirinç
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
1 adet soğan
1 adet limon
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

İçi için; pirinçleri yıkayıp suyunu süzüyoruz. Soğanı, taze soğanı, maydanozu ve naneyi ince ince doğrayıp pirinçle karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağını, karabiberi, tuzu ve yarım limonun suyunu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bir kaseye su koyup içine yarım limonu sıkıyoruz. Enginarların önce saplarını kesip altta kalan sert yapraklarını temizliyoruz. Üst kısmını dümdüz olacak şekilde kesiyoruz. Daha sonra elimizle açarak biraz gevşetiyoruz ve bir tatlı kaşığı yardımıyla tüylü kısımlarını temizliyoruz. Temizlediğimiz kısımlara hemen limon sürüp limonlu suya koyuyoruz. Enginarların ilk önce orta kısmını pirinçli harçla dolduruyoruz. Sonra tek tek yaprakların aralarına pirinçli harcı dolduruyoruz. Enginarların yarısına kadar sıcak su ilave ediyoruz. Sıcak suyu azaldıkça azar azar pişene kadar ilave ediyoruz.



Enginar Doması (İzmir)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178224
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı




Fazıla Mavioğlu

4 adet enginar
1 su bardağı pirinç
1 kg soğan
1 su bardağı kadar zeytinyağı
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık

Birer tatlı kaşığı karabiber, tuz, tarçın, pul biber
Yarım demet dereotu
Varsa bir tutam nar tanesi

Enginarlar ayıklanır, sapları soyulur.
Kararmamaları için limonlu suda bekletilir.
Soğanlar doğranır, kuş üzümleri ve dolmalık fıstıklarla beraber orta ateşte zeytinyağında sotelenir.
Üzerine yıkanmış pirinç eklenerek rengi değişene kadar kavrulur. Yarım su bardağı sıcak su ve tuz eklenip demlenmeye bırakılır.
Pilav demlendikten sonra baharatlar ve dereotu da eklenerek karıştırılır.
Enginarların kalbinden başlanarak içten dışa doğru yaprakları dikkatlice ayrılarak birer tatlı kaşığı pilavla doldurulur.
Dikkatlice, saplarıyla birlikte yerleştirilir.
1 su bardağı sıcak su eklenir üzerine tabak kapatılır ve orta ateşte pişmeye bırakıır.
Soğuyan dolmalar servis tabağına alınır, taze dereotu ve nar taneleriyle servis edilir.







Enginar Dolması (İzmir) Tarifleri Kütahya Yemekleri



(5 adet Enginar Dolması (İzmir) 208,150 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası