|
Enginar Dolması |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc2049
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
4,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet enginar
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı un
2 kaşık pirinç
200 gr kıyma
2 adet limon
Dereotu
Soğan
Tuz
Enginarları ayıklayıp, limonla ovun. Limonlu, unlu ve tuzlu suya atın. Kıymanın içine ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, biber,tuz ve margarin katıp iyice kanştırın. Enginarları unlu sudan çıkartıp, çanak şeklindeki kısımlarını, hazırladığınız kanşımla doldurun ve bir tencereye yerleştirin, su ve limon suyunu üzerlerine gezdirip kapağını kapatın ve enginarları yumuşayıncaya dek pişirin. Bir adet yumurta ve 2 adet limonun suyunu ile terbiye yapıp üzerine gezdirin, dereotu ilave edip sıcak servis yapın.
ML® İzmir Usulü Enginar Dolması için tıklayın
ML® İzmir Usulü Enginar Dolması Videosu
|
Enginar Dolması |
|
toto
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2006
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16442
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
3,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Sarı patates
Maydanoz
dereotu
250 gr. Kıyma
Tuz - biber
2 Soğan
2 Kaşık yağ
1 Limon
Enginarların, kaba kabuklarını ayıkladıktan ve göbeklerini de çıkardıktan sonra temizlenmiş enginarları limonlu suya atmalıdır.
Enginar sayısına göre, yeteri kadar kıymayı birkaç baş çentilmiş soğanla beraber tavada yağda biraz kavurmalı, İçine dereotu, tuz ve biberini de karıştırmalıdır.
Hazırlanan bu içi, enginarların oyulmuş göbeklerine doldurmâlı. Tencereye güzel istif etmelidir. Üzerlerine yeteri kadar et suyu koyarak orta ateşte pişirmelidir.
|
Enginar Dolması |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19219
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
3,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet içli enginar
200 gr. kıyma
2 kaşık pirinç
2 limon
2 kaşık yağ
1 kaşık un
Dereotu
Tuz
Enginarlarda bir parmak uzunluk bırakıp sapların fazlasını kesiniz.
Dış kabuklarını sap kısmına yakın yerlerine doğru kırarak sert yapraklan kesiniz.
Uç kısmından da biraz kesip bir kaşıkla göbeğindeki fırça gibi kılları kazıyınız.
Bolca limonla ovup limonlu, unlu ve tuzlu suya atınız.
Etli dolma içini hazırlayınız.
Enginarları unlu sudan çıkarıp yıkayıp içlerini doldurunuz.
Temiz bir tencereye yerleştiriniz.
Su ve bir limon suyu koyup enginarların üzerini kağıtla kapatınız.
Harlı ateş üzerinde et ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
İneceğine yakın terbiyesini koyup 1 taşım kaynatıp ateşten alınız. Dereotu koyup servis yapınız.
İçin Yapılışı:
Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz.
Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz.
Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız.
Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız.
Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp enginarları doldurunuz.
Terbiyesi:
2 yumurta sarısını bir limon suyu ile iyice ezip biraz suyla sulandırıp dolmaya ilave edip, bir taşım kaynatıp ateşten alınız.
|
Enginar Dolması |
|
VII.Murat
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23409
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2008
3,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik Malzemeler:
4 Küçük boy enginar çanağı, ayıklanmış
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan, doğranmış
1-2 su bardağı pirinç, yıkanmış
4-5 dal dereotu, kıyılmış
1 yemek kaşığı toz şeker
Dolamlık fıstık
1-2 limon suyu
Kuşüzümü, ayıklanıp yıkanmış
Tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağını kalın dipli geniş bir tencereye dökün. Dolmalık fıstıkları atıp hafif pembeleştirin. Soğanları ekleyip,kısık ateşte 5 dakika şeffaflaşıncaya dek karıştırın. Enginar çanaklarını, pirinci, şekeri, tuzu, limon suyunu, kuşüzümünü ekleyin. 1,5 bardak kaynar su ilave edin. Kısık ateşte tencerede su kalmayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Arada sırada kapağı kaldırarak tencere dibindeki pişme suyunu enginarların üzerine gezdirin. Ateşten aldıktan sonra dereotunu serpiştirin. Soğuyunca enginar çanaklarının içine tenceredeki pirinçli soğanlı karışımı paylaştırın.
|
Enginar Dolması |
|
Meltem Ünel
Aşçı
Kayıt: 01.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23556
Gönderme Tarihi: 01.May.2008
3,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tane enginar
250 gr. yaprak kırmızı biber
Karabiber
2 kaşık sıvı yağ
500 gr kıyma
2 büyük soğan
Maydanoz
Tuz
İnce doğranmış soğanlar tuz, kırmızı biber, karabiber ile ovulur. Kıyma, pirinç, su ilave edilir. Yoğrulur. Enginarların dış yaprakları koparıldıktan sonra dışındaki sert taraflar bıçakla kazılır. Tüylü kısımlar temizlenir. İçi oyulmuş olur. Tuzlu suya bırakılır. Daha sonra hazırlamış olduğumuz malzemeyle içleri doldurulur. Yaprakları sardıktan sonra tencereye yerleştirip ağır ateşte pişirilir.
|
Enginar Dolması |
|
Dilaşub
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc49843
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2010
3,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
6 adet enginar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı yağ
2 kaşık pirinç
250 gr. kıyma
2 adet limon
1 yumurta
dereotu
tuz
şeker
Yapılışı
Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Sonradan pirinç atılır, hepsi birden kavrulur. Ocaktan alınır, içine maydanoz, tuz, biber atılır. Enginarlar yayvan bir tencereye dizilir hazırlanan kıymalı harç içine doldurulur. Bir limon sıkılır tencerenin ağzı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. 2 limon ve yumurta ile terbiye yapılır. dolmaların üzerine gezdirilir.
|
Enginar Et Dolması |
|
Emel'im
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc53632
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2010
3,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
Enginarları, iç kabukları kalıncaya dek ayıklayıp, içinin çiçeklerini çıkartıp tuzlu ve limonlu suya atınız. Yirmi dakika sonra birer birer çıkarınız, her tarafına limon kabuğu sürünüz. Çentilmiş soğanla tereyağında öldürülmüş ve dereotu, tuz ve biber karıştırılmış kıyma ile doldurup tencereye koyunuz. Dolmalarla bir oluncaya dek etsuyu doldurunuz, kapalı olarak orta ateşte pişiriniz.
|
Enginar Dolması |
|
Ali Baba'nın Tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc56547
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2010
3,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstenilen adette tedarik edilen enginarların, kaba kabuklarını ayıkladıktan ve göbeklerini de çıkardıktan sonra temizlenmiş enginarları (renk ve lezzet vermek için) limonlu suya atmalıdır.
Enginar sayısına göre, münasip miktarda et kıymasını birkaç baş çentilmiş soğanla beraber tavada yağda biraz kavurmalı. İçine dereotu, tuz ve biberini de karıştırmalıdır.
Hazırlanan bu içi, enginarların oyulmuş göbeklerine doldurmak. Tencereye güzel istif etmelidir. Üzerlerine kâfi miktarda et suyu koyarak mutedil ateşte pişirmelidir.
|
Enginar Dolması |
|
topkan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2010
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56635
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2010
3,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
Enginarların üst sert kabuklarını ve göbeğinin içini ayıklamalı ve göbek kısmını içine biraz tuz atılmış limonlu suya bırakmalıdır.
Orta yağlı koyun kıymasını soğan ve bir avuç pirinçle birlikte sadeyağında güzelce kavurarak içi hazır hale getirmeli.
Kesilmiş enginar göbeklerinin oyuk kısımları yukarıya gelecek şekilde tencereye yerleştirip ortasına da kıymalı içden yeteri kadar koymalıdır.
Tuzunu ve suyunu koyup kıvamını buluncaya kadar pişirmelidir. Servis yaparken üzerine kıyılmış dereotu serpmelidir.
|
Enginar Dolması |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60460
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2011
3,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 enginar
1 limon (ikiye bölünmüş)
1/4 su bardağı limon suyu
enginarların üstünü kapatacak kadar kaynar su
1 çorba kaşığı tuz
Harcı:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr dana kıyması
1 yeşil dolmalık biber (ikiye bölünüp, çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış)
1 soğan (ince çentilmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı hindistancevizi (rendesi)
4 domates (kabukları soyulup doğranmış)
60 gr (1/2 su bardağı) rendelenmiş gravyer peyniri
Enginarları yıkayarak haşlamaya hazırlayınız. Keskin bir bıçakla enginarların üstten 1/3'ünü kesiniz. Kestiğiniz kısımların kararmaması için üstlerine limon sıkınız. Orta kısımdaki yaprakları dikkatle açarak, içindeki sarı ve mor tüyleri çıkarınız. Bir tatlı kaşığıyla kazıyarak ortasını iyice temizleyiniz. Ortadaki boşluğa biraz limon sıkıp yaprakları tekrar kapatınız.
Enginarları büyük bir tencereye diziniz. (Enginarların açılmamaları için tencereye sıkışık olarak diziniz yada haşlanırken her enginarı bir iple bağlayınız.)
Kaynar suyu ve limon suyunu enginarların üstlerini tamamen örtecek biçimde dökünüz. Tuzu serpiniz. Tencerenin kapağını kapatıp enginarları orta ateşte 25 dakika, sivri uçlu bir bıçakla göbek kısımlarına batırıldığında yumuşak oluncaya kadar pişiriniz.
Bu arada harcı için zeytinyağı büyük bir tencerede ısıtınız. Soğanları katıp, orta ateşte karıştırarak 3 dakika kavurunuz. Kıymayı koyup et kahverengi olana kadar kavurmaya devam ediniz. Yeşil dolmalık biberi, sarımsağı, tuzu, biberi ve hindistancevizi rendesini ekleyip iyice karıştırınız. Domatesi ve peyniri karıştırarak katınız. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatınız. Ara sıra karıştırarak 20-25 dakika pişiriniz.
Kıymalı karışım pişerken, haşlanan enginarları delikli bir kepçeyle sudan çıkarınız. Sularının süzülmesi için ters olarak bir süzgecin üstüne dizerek sıcak tutunuz.
Kıymalı karışım hazır olduğunda enginarların içine doldurup, sıcak olarak servis ediniz.
|
Enginar Dolması |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64202
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
8 adet enginar
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı sıcak su
2 çay bardağı pirinç
1/2 demet taze nane
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
4 adet kesme şeker
Tuz
Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, 1 çay bardağı su ekleyerek, suyu çekinceye kadar pişirin. Pirinç, ince kıyılmış nane, 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Enginarları temizleyip limonla ovun. Dört adet enginarı tencereye alıp üzerine pirinçli harçtan koyun. Kalan enginarları üzerlerine kapatın. Limon suyu ve kalan zeytinyağını tencerenin üzerine gezdirin. Kesme şeker ekleyip tuz serpin. Kalan suyu ilave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
|
Enginar Dolma |
|
yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65037
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2011
2,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
5 adet enginar
1 su bardağı pirinç
2adet kuru soğan
1 çaybardağı zeytinyağı
½ bağ dereotu
½ bağ nane
1 bağ maydanoz
1 çaykaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2adet kesme şeker
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı çamfıstık
4 çorba kaşığı kuş üzümü (ıslatılmış)
Enginarların içi ayıklayıp yıkayın. Kısık ateşte, ince kıyılmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Bir başka tencereye biraz zeytinyağı koyup çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun, arkasından kuşüzümleri ve 1 saat önceden ıslatmış olduğunuz pirinci de ilave edip 5dakikakavrulmayabırakın. Kavurduğunuz soğanları da tencereye ilave edip baharatlar ve suyu katın. Kısık ateşte 5 dakika demlendirdikten sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp soğuyan tencereye ekleyin. Enginarları doldurup bir başka tencereyedizin, 3 bardak su ilave edip 20 dakika kısık ateşte pişirin.
|
Enginar Dolması |
|
balaban2
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65710
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi:
Soğan (4 adet orta boy)
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı)
Kuşüzümü (2 çorba kaşığı)
Karabiber (2 çay kaşığı)
Yenibahar (1 tatlı kaşığı)
Kuru nane (2 çorba kaşığı)
Şeker (1 çorba kaşığı)
Tuz (1 çorba kaşığı)
Su (1 su bardağı sıcak su)
Tercihe göre toz ya da ağaç tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük ağaç tarçın)
Dolma için:
Enginar (4 adet orta boy)
Salamura üzüm yaprağı (8 adet iri boy)
Domates (1 adet orta boy)
Yağlı kağıt (2 adet)
Toz şeker (1 çorba kaşığı)
Tuz (1 çay kaşığı)
Zeytinyağı (yarım çay bardağı)
Soğuksu (bir çay bardağı)
Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayın. Tencereye 1 bardak yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra içine 2 kaşık fıstık atın. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte karıştırın.
Pirinci 5 dakika ılık suda ıslatın. Pirinci soğan ve fıstık karışımına atıp 10 dakika kavurun.
Sırasıyla tarçını, yenibahar, karabiberi, tuzu, nane, şeker ve kuşüzümünü ilave edin hepsini birlikte hepsini karıştırın. 1-1. 5 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Böylece iç malzemeniz hazır olacak.
Soyduğunuz enginarın göbek kısmına hazırladığınız dolma içini elinizle doldurun.
Doldurduğunuz kısımların üzerine bir domates dilimi yerleştirin ve büyükçe iki adet salamura üzüm yaprağı ile sarın.
Daha sonra büyüklüğüne göre ikişer ikişer ya da hepsini toplu olarak yağlı kağıda sarın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine bir çay bardağı soğuk su ve yarım çay bardağı zeytinyağı çileyerek fırına verin.
180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişmesini sağladıktan sonra soğumasını bekleyin. Kağıttan dolmaları çıkartarak ve ortalarından keserek servis yapın.
Not: İç hazırlığı zeytinyağlı sarmanın iç hazırlığı ile, gerek yapılış bakımından gerekse malzeme bakımından aynıdır. Biraz fazla hazırlayacağınız iç ile hem sarma hem de zeytinyağlı enginar dolması hazırlayabilirsiniz.
|
Enginar Dolması |
|
Sermin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65950
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011
2,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet enginar
1'er adet limon ve soğan
2 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1'er çay kaşığı karabiber, yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar su
Tuz
Enginarların en dışta kalan yapraklarının bir sırasını koparın. Daha sonra ortasından başlayarak, iç yapraklarını, dışta üç-dört sıra kalıncaya kadar koparın. Tüylü göbek kısmını kaşık yardımıyla alın. Enginarları limonla ovun. Soğanı kıyın, üzerine nane, dereotu, pirinç, kuşüzümü, fıstık, zeytinyağı, baharatları ve tuzu koyun. Enginarların içini harçla doldurun. Dolmaları iple bağlayın. Enginarları tencereye koyun, yarısını geçecek kadar su ekleyerek 40-45 dakika pişirin.
|
Enginar Dolması |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc74079
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
2,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet temizlenmiş enginar
1 soğan
1,5 su bardağı pirinç
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz ve tarçın
1 demet dereotu
1 limon
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Soğanı ince rendeleyip zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine pirinçleri, şekeri, tuzu ve tarçınını da ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve suyunu ilave edip üzerine temizlenmiş enginarları dizin. Bir yağlı kağıtla üzerini örtüp tencerenin kapağını kapalı olarak yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Enginarlar pişince üzerindeki yağlı kağıdı alıp enginarları servis tabağına alın. Tenceredeki pilavın içine kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Ve enginarların tam ortasına bastırtarak pilavı yerleştirin. Son olarak üzerine limon suyu sıkıp soğuk ikram edebilirsiniz.
|
Enginar Dolması |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc77161
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2012
2,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ayıklanmamış enginar
1 adet soğan
200 gr. lor peyniri
50 gr. rokfor peyniri
1 adet yumurta
2 dal dereotu
4 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Enginarların orta kısımlarından yapraklarını kopartıp içine ulaşın. Tüylü kısmını bir kaşık yardımıyla alın. İçi boş ve kenarlarda yaprak olmalı. Yıkayın ve süzün. Peynirleri karıştırıp içine yumurtayı, ince kıyılmış dereotunu ekleyin, enginarların içine doldurun. Galeta ununu yağla karıştırıp üzerlerini kapatın. Enginarları tencereye yerleştirin. Bir miktar su ekleyip pişmeye bırakın. Piştikten sonra servise hazırlayın.
|
Enginar Dolması |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc87997
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2013
2,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 enginar
1 su bardağı pirinç
2 soğan
Yarımşar demet maydanoz, dereotu
4 dal taze soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, pul biber
2 kesme şeker
2 limon
Temizlenmiş enginarları limonlu sıcak suda 5 dakika haşlayın, süzün. Bir kapta maydanoz, dereotu, taze soğan, kuş üzümü ve baharatı harmanlayın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanozlu karışımı ve suyunu koyun, on dakika pişirin. Bu pirinçli harcı enginarların içlerine doldurun, 15 dakika pişirin. Gerekirse çok az su ekleyebilirsiniz. Soğuyunca servis tabağına dizin.
|
Enginar Dolması |
|
keramet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2013
Mesajlar: 39 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88500
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2013
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet küçük boy ayıklanmamış enginar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
1 adet soğan
350 gr. kıyma
1 adet sivri biber
3 adet domates
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Enginarları sapları ile birlikte ortadan ikiye bölün. Uç kısımlardaki yaprakları sapından itibaren üç parmak kalacak şekilde kesin. İç kısımlarındaki tüylü bölümü ve mor yaprakları kesin. Limonlu suda yumuşayana dek pişirin ve fırın kabına açık kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Soğanı tereyağında kavurun, rengi dönünce kıymayı ekleyin. Sivri biber, doğranmış domates, kıyılmış sarımsak ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın. Harcı enginarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 15 dakika pişirin.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 24.04.2021
|
Enginar Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96331
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
2,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon suyu
Yeteri kadar enginar çanağı
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir.
Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Enginarlar ayıklandıktan sonra limonla ovulur ve enginar çanakları içle doldurulur, biraz kubbe yapılır ve tek sıra halinde tencereye dizilir.
Et suyu ve tuzu eklenir.
Dolmaların üzerine bir kapak kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Not: Ocak yerine fırında da pişirilebilir. Eğer terbiyeli yapılacaksa ateşten almadan hemen önce terbiyesi eklenmelidir.
|
Enginar Dolması |
|
arabacı
Aşçı
Kayıt: 31.03.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc97052
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2014
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yapraklı bütün enginar
300 gram kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet patates
1 adet havuç
1 limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Tencerede kuşbaşı etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş soğanı, salçayı ve tereyağını koyup 1 su bardağı sıcak suyla 20 dakika pişirin. Bu arada başka bir tencerede zeytinyağına küp doğranmış havuç ve patatesleri ilave edip 3 dakika kavurun. Enginarları yapraklı olarak tam ortasından kesip ortasındaki tüylü kısmını temizleyip enginarın etli kısmının içine hazırladığınız etli harcı yerleştirin. Tencereye yerleştirin ve üzerine biraz su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirin. Servis tabağına koyup sıcak servis yapın.
|
|