Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zeytinyağlı Dolma Tarifleri > Enginar Dolması (30 adet - 2,255,243 defa bakıldı)

Enginar Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginar Dolması

yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc107572
Gönderme Tarihi: 14.May.2015
1,614 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet hazır enginar göbeği
4 su bardağı sıvıyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı şeker
1 adet limonun suyu
2,5 bardak su
Harcı için:
3/5 su bardağı pirinç
3/5 su bardağı sıvıyağ
20 gram dolmalık fıstık
500 gram soğan
Tuz
1/2 tatlı kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığıyenibahar
20 gram kuşüzürmü
1/3 bağ dereotu
1/3 bağ nane
1/3 bağ maydanoz

Ön hazırlık olarak pirinci ıslatın. Yıkayıp süzdürün, soğanı doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp, ılık suya koyun Dereotu, nane ve maydanozu ince kıyın Bir tencerede yağı orta ateşte kızdırın fıstığıyağda sık sık karıştırarak renk alıncaya kadar kızartın. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak iyice öldürün. Pirinci katıp. 5 dakika kavurun Tuz, şeker, yenibahar ve kuşüzümünü ekleyip karıştırın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını örtün. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. Tenceredeki malzemeyi bir tepsiye boşaltın. Dereotu, nane ve maydanozunu ilave edip, karıştırın.
Harcı enginar göbeklerinin içine doldurun. Derince bir tepsiye dizin. Yağ, su, tuz şeker ve limon suyunu ilave edin üzerini yağlı kâğıtla örtün, kapağını kapatın. Orta ateşte 15-20 dakika enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuyunca dolmaları bir servis kabına aktarıp, servis yapın.



Enginar Dolması

bacı kalfa
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 02.07.2015
Mesajlar: 19
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc109004
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2015
1,537 defa indirildi / yazdırıldı




8 adet enginar
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı sıcak su
2 çay bardağı pirinç l1/2 demet taze nane
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
4 adet kesme şeker
Tuz

Doğranmış soğanları bir çay bardağı suda, suyu çekinceye kadar pişirin. Pirinç, kıyılmış nane, bir çay bardağı zeytinyağı ve tuz ilave edin. Enginarları limonla ovun. Dört adet enginarın üzerine harcı koyun. Kalan enginarları üzerlerine kapatın. Limon suyu ve kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Kesme şeker ekleyip tuz serpin. Kalan suyu ilave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirin.



Enginar Dolması

gülyüz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.07.2016
Mesajlar: 21
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc118176
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2016
1,144 defa indirildi / yazdırıldı




Nazmiye Demirtaş

7 adet enginar
3 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı şeker
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Nane
Dereotu
Limon

Enginar dolmasının iç harcını hazırlamak için soğanları doğrayıp karıştırma kabına alalım. Soğanların üstüne pirinç doğradığınız yeşillikleri tuzla karabiberi ekleyip güzelce karıştıralım. İçi boşalmış enginarların içine doldurmaya başlayabiliriz. Doldurduğunuz her enginarın üstüne 1 dilim limon koyun ve enginarların biraz üstüne çıkacak miktarda su ekledikten sonra kısık ateşte pişirin.



Enginar Dolması

inci tuğ
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc124311
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2017
1,011 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

4 adet yapraklı enginar
1 adet limon
1-2 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı baldo pirinç
2-3 adet arpacık soğanı
2-3 dal taze soğan
1 demet pazı
1 avuç maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kimyon

Enginarı bol limonlu suyla yıkayın. Dolmanın harcı için yıkanmış pirinç, ince kıyılmışarpacık soğan, yeşil soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu bir arada karıştırın. Enginarların içlerini harçla doldurun. Harcı fazla koymamaya dikkat edin çünkü pirinç şişecek.
Doldurduğunuz enginarları tencereye alın. Enginarların yarısını kaplayacak kadar su koyun ve zeytinyağını üzerinde gezdirin. 45 dakika kadar pişirin. Altını kapatıp 24 saat dinlendirin. Enginarları servis tabağına alın, etrafına haşladığınız pazıları yerleştirip, üzerine incecik kıyılmış maydanoz serpin.



Enginar Dolması

haşmet baş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.02.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc140840
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2019
657 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.takvim.com.tr

6 adet kabuklu enginar
2 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tozşeker
İçine:
1 demet taze soğan
1 demetdereotu
1 demetmaydanoz
2 dal taze sarmısak
9 çorba kaşığı pirinç
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Enginarların dış sert yapraklarını, sarı kısımlar gelinceye kadar yolun. Yapraklarının uç kısımlarını, boyunun üçte biri şeklinde kesin. İçinin tüylü kısımlarını kaşıkla temizleyin.
Bu işlemler sırasında kararmaması için enginarları limonla ovmayı ihmal etmeyin.
Ayıklanmış enginarları da limonlu-tuzlu suda bekletin. İç malzeme için yeşillikleri yıkayıp, incecik kıyın. Derin bir kaba alın.
Üzerine tuz, karabiber, pirinç ve zeytinyağını ilave edin. Harmanlayarak harç elde edin. Soğanı piyazlık doğrayıp, tencerenin dibine döşeyin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin. Hazırladığınız harcı enginarların içine doldurun. Bu arada yapraklarını aralayarak harcı buralara da doldurun.
Enginar dolmaları tencereye yan yana koyun.
1 kaşık unu, 1 su bardağı ssuda sulandırın. Şekeri ekleyip karıştırın. Enginarların üzerine gezdirin. Limon suyu ekleyin.
Tencereyi, kapağı kapalı olarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, kısık ateşte pişirin.
Pirinç iyice yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve enginar dolmaları soğuk olarak servis yapın.



Enginar Dolma

abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc141793
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2019
559 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

8 sakız enginarı
7 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış kırmızı kinoa
1 kuru soğan (piyazlık doğranmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 sap taze soğan (ince doğranmış)
1 demet dereotu (ince doğranmış)
Bir tutam taze nane (ince doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Limon

Enginarların göbeğini aralayıp tatlı kaşığı ile göbekteki mor tüyleri sıyırın. Dış kısımdan iki sıra kabuğunu temizleyerek üstünden bir parmak kesin. Enginarları limonla sıvazlayıp limonlu suya atın. Kuru soğanı tencerenin altına serpiştirin üzerine zeytinyağı gezdirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında biraz yumuşatın. İçine pirinci ilave edip kavurun, ocaktan alın. İnce doğranmış dereotu, kinoa ve tuzu ekleyip karıştırın. Bu karışımı enginarların içine bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Enginarları hazırladığınız tencereye dizip üzerine suyu ekleyip, zeytinyağı gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp önce orta ateşte 5 dakika, ardından kısık ateşte 40 dakika pişirip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.



Enginar Dolması

Bayramcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 33
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc143276
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2019
423 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 adet orta boy soğan
8 adet enginar
Yenibahar
Tarçın
Tuz
Karabiber

Zeytinyağlı dolma içi hazırlar gibi pilavı bütün malzemelerle 10 dakika pişirin. Minik enginarları limonla iyice ovun. İçlerini pilavla doldurun. Enginarları 1 dilim limonla kapatarak pirinçlerinin dökülmesini engelleyin. Derinliği az olan bir tencerede yağlı kağıt ile kapatarak pişirin. Yemeğiniz 30 dakikada hazır olacak.



Enginar Dolması

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172797
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2023
251 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet saplı yapraklı enginar
1.5 bardağı pirinç
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 adet limon
Yarım su bardağı zeytinyağı

Pirinci yıkadıktan sonra içine bir tane kuru soğanı doğruyoruz. Yeşillikleri temizleyip yıkıyoruz. İnce ince doğrayıp pirincin içine karıştırıyoruz. Yarım bardak zeytinyağı, karabiber, tuz ve yarım limonun suyunu da koyup karıştırıyoruz. Enginarları temizleme kısmı son derece önemli. Önce derin bir kaseye su koyup yarım limon sıkıyoruz. Enginarların saplarını kesip altta kalan sert yapraklarını temizliyoruz. Üstünü de düz kesip elimizle açarak biraz gevşetiyoruz ve tatlı kaşığı yardımıyla içinin tüylü kısımlarını temizliyoruz. Limon sürüp suya bırakıyoruz. Pirincin üçte birini enginarların ortasına dolduruyoruz. Sonra tek tek yaprakların aralarına pirinci dolduruyoruz. Geniş bir tencereye sıralayıp enginarların yarısına kadar sıcak su koyarak pişiriyoruz.



Enginar Dolması

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172287
Gönderme Tarihi: 26.May.2023
177 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

6 adet körpe enginar, büyük boy
2 adet limon
15 g un
6 adet taze soğan, ince kıyılmış
1 demet dereotu, ince kıyılmış
6 dal taze nane, ince kıyılmış
90 g pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
120 ml zeytinyağı
¼ litre su

Enginarları keskin bir bıçakla üçte iki yükseklikten kesin. Saplarını yaprakların hemen dibinden kesin.
Dışta kalan yapraklarını ayıklayıp, enginarın orta kısmını açın. Tüylü kısmını çıkarın.
Limonla ovduktan sonra bir kaba koymuş olduğunuz limonlu unlu suya atın.
Taze soğan, dereotu, nane, pirinç, ½ tatlı kaşığı tuz, karabiber ve şekeri bir kapta karıştırın.
Sudan çıkardığınız enginarların ortasını ve yaprak aralarını bu harçla doldurun.
Enginarları bir tencereye dizin. 75 ml zeytinyağı, ½ adet limonun suyu, ½ tatlı kaşığı tuz ve su ekleyerek orta ateşte 30 dakika pişirin.
Kalan zeytinyağını üstüne dökerek oda sıcaklığında ılık olarak servis edin.

Not: Türk mutfağında genellikle daha çok sadece çanak kısmı pişirilen enginar, dolma olarak yapılınca yapraklı olarak kullanılır. Böylelikle pirinçli, bol taze soğanlı ve otlu harç, enginarın pişme suyunu iyice içine çeker, sebzenin bütün tadını alır. Yapraklarını sıyırarak pirinçli harç ile yemek son derece lezzetli olur. Özellikle Ege mutfağına has bir lezzettir.



Enginar Dolması

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1447
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179575
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2024
61 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

6 adet taze enginar
1 su bardağı pirinç
1 soğan (ince doğranmış)
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı ince doğranmış taze dereotu
1/2 çay bardağı ince doğranmış taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı dolmalık fındık (isteğe bağlı)
1/4 su bardağı kuş üzümü (isteğe bağlı)
Pişirme İçin:
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 limonun suyu (isteğe bağlı)

Enginarları temizleyin. Saplarını kesin ve dış yaprakları soyun. İç kısmını temizleyip, ortadaki tüyleri çıkarın.
Enginarları limonlu suya koyarak kararmalarını önleyin.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Pirinci ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
Dereotu, nane, kuru nane, tuz ve karabiberi ekleyin. Kuş üzümü ve dolmalık fındıkları da ekleyip karıştırın.
Karışıma 1/2 su bardağı sıcak su ekleyin ve pirinçler hafifçe şişene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan iç harcı enginarların içine doldurun. İç harcı sıkı bir şekilde yerleştirin ama enginarların dağılmaması için çok sıkıştırmayın.
Doldurduğunuz enginarları geniş bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Enginarlar tamamen yumuşayınca yemek pişmiş demektir.
Enginar dolmalarını sıcak ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.
Üzerine limon suyu sıkabilirsiniz, bu enginarların lezzetini artıracaktır.







Enginar Dolması Tarifleri Zeytinyağlı Dolma Tarifleri



(30 adet Enginar Dolması 2,255,243 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort