Kısa URL: https://ml.md/lc56331
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010
2,041 defa indirildi / yazdırıldı
Temizce ayıklanmış enginarları bir kapaklı tencerede haşlamalı. Çıkarıp birkaç dilimlere ayırmalı. Biraz et suyu ve tereyağı da katarak kaynatmalı ve terbiyelemelidir. Bu garnitür, sığır ve av eti kızartmalarına pek uygun gider.
Kısa URL: https://ml.md/lc52852
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010
2,409 defa indirildi / yazdırıldı
Körpe 2-3 enginarın ilk yapraklarını koparıp göbeğinden yukarı olan yapraklarını kesiniz. Sonra tüyleri kolay çıkacak kadar haşlayıp indiriniz. Soğutup tüylerini çıkardıktan sonra bir kaba doğraymız. Diğer tarafta bir kuşhanede 2-3 kepçe tuzlu etsuyunu 100 gram tereyağı, 3-4 derisi soyulmuş limon dilimleriyle kaynatınız. Su eksilirse sıcak etsuyu ile tamamlayıp köpüğünü alınız. Enginarları bu terbiye içinde pişirip kullanınız.
Not: Bu garnitür çokluk sığır, dana, av kızartmalarında garni olur.