|
Enginar Salata |
|
rapsodi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2007
Mesajlar: 93 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc18906
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007
3,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kişilik Gerekli malzeme:
1 enginar
2 su bardağı su
1 limon suyu
1 domates
1 salatalık
1 göbek marul
1 soğan
8 dal maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginarı yarım limon suyu ilave edilmiş 1 su bardağı suda haşlayıp suyunu süzün.
Domates, salatalık ve enginarı ince ince doğrayın.
En geniş marul yaprağını ayırın. Kalan marul yaprakları, soğan ve 4 dal maydanozu doğrayın.
Marul yaprağını servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız salatayı yaprağın içine alın. Yarım limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
Maydanoz, limon ve domates dilimleriyle süsleyip servis yapın.
|
ENGİNAR SALATASI |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1265
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006
3,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet içli iri enginar
Yarım kaşık un
2 limon
3 patates
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
1- Enginarın taç yaprakları sıyırılarak koparılır.
2- Saplar dibinden kesilir.
3- Fazla derinleşmeden soyulur.
4- İçleri kaşıkla çıkarılır.
5- Unlu ve tuzlu su ile haşlanır (kararmaması için).
6- Servis tabağına alınıp zeytinyağı ve limon gezdirilir.
7- Haşlanmış patates soyulup püre yapılır. Zeytinyağ, limon suyu ve tuz karıştırılıp enginarların içine doldurulur.
8- Zevke göre süslenir (zeytin, maydanoz, havuç, bezelye, turşu v.s. ile).
ML® Enginar Sapı Salatası için tıklayın
|
Enginar Salatası |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc821
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
4,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet haslanmis enginar
1 adet göbek marul
1 adet domates
7-8 dal maydanoz
1 adet salatalik
1-2 adet taze soğan
1 adet limon
2 corba kasigi zeytinyagı
Yapılışı:
Enginari limonlu suda haslayip suyunu süzün. Domatesi, salataligi ve enginari ince dograyin. En genis marul yapragini ayirin. Kalan marul yapraklarini,soğani ve maydanozun yarisini dograyin. Marul yapragini servis tabagina yerlestirin. Salatayi yapragin icine alin ve zeytinyağı ile limon suyunu ekleyin. Maydonoz limon ve domatesle süsleyin.
|
|