|
Enginar Salatası |
 |
çağatay
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc74438
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
2,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
4 adet kesme şeker
2 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı mısır
1 adet salatalık turşusu
2 yemek kaşığı dereotu
1 adet limonun suyu
Tuz
Temizlediğiniz enginarları limonlu suda bekletin. Soğanı zeytin yagında kavurun. Havucu rendeleyin. Enginarları dörde bölün. İkisini de soğanların içine atın. Üzerini kapatacak kadar su koyun. Şekerini ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Enginar ile havuçları salata tabağına alın. Üzerine doğranmış yeşil soğanları, mısırları, salatalık turşusunu ve dereotunu ekleyin. Karıştırın. Sosu salatanın üzerine dökerek, servis yapın.
|
Enginar Salatası |
 |
meftune
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc69916
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2011
2,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 gram yeşil zeytin
10 adet çeri domates
6 adet enginar kalbi
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
3 çorba kaşığı tane mısır
2 çorba kaşığı balzamık sirke
Yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp derin bir kabın içine koyun. Enginar kalbini ikiye bölün ve zeytinlerin içine koyun. Mısır tanesi, ikiye bölünmüş domatesler, limon suyu, balzemik sirke ile harmanlayın. Servis tabağına koyup et ya da balıkla servis yapın.
|
Enginar Salatası |
 |
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc64312
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
3,351 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 adet enginar
1/2 limonun suyu
1'er demet roka ve tere
1 adet turp
1 çorba kaşığı zeytin
1 adet pancar
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Sosu için:
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Enginarları temizleyip limonlu tuzlu suda haşlayın. Roka ve tereyi kıyıp salata tabağına koyun. Üzerine rendelenmiş turp ve doğranmış zeytin ilave edin. Enginarları doğrayıp salatanın üzerine yerleştirin. Rendelenmiş pancar ekleyin. Maydanoz serpin. Mayonez, limon suyu ve tuzu çırpıp salatanın üzerine gezdirin.
Fotoğraf "mahitap" tarafından gönderildi. 13.01.2020
|
Enginar Salata |
 |
rapsodi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2007
Mesajlar: 93 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc18906
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007
3,652 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kişilik Gerekli malzeme:
1 enginar
2 su bardağı su
1 limon suyu
1 domates
1 salatalık
1 göbek marul
1 soğan
8 dal maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginarı yarım limon suyu ilave edilmiş 1 su bardağı suda haşlayıp suyunu süzün.
Domates, salatalık ve enginarı ince ince doğrayın.
En geniş marul yaprağını ayırın. Kalan marul yaprakları, soğan ve 4 dal maydanozu doğrayın.
Marul yaprağını servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız salatayı yaprağın içine alın. Yarım limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
Maydanoz, limon ve domates dilimleriyle süsleyip servis yapın.
|
ENGİNAR SALATASI |
 |
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1265
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006
3,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet içli iri enginar
Yarım kaşık un
2 limon
3 patates
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
1- Enginarın taç yaprakları sıyırılarak koparılır.
2- Saplar dibinden kesilir.
3- Fazla derinleşmeden soyulur.
4- İçleri kaşıkla çıkarılır.
5- Unlu ve tuzlu su ile haşlanır (kararmaması için).
6- Servis tabağına alınıp zeytinyağı ve limon gezdirilir.
7- Haşlanmış patates soyulup püre yapılır. Zeytinyağ, limon suyu ve tuz karıştırılıp enginarların içine doldurulur.
8- Zevke göre süslenir (zeytin, maydanoz, havuç, bezelye, turşu v.s. ile).
ML® Enginar Sapı Salatası için tıklayın
|
Enginar Salatası |
 |
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc821
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
4,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet haslanmis enginar
1 adet göbek marul
1 adet domates
7-8 dal maydanoz
1 adet salatalik
1-2 adet taze soğan
1 adet limon
2 corba kasigi zeytinyagı
Yapılışı:
Enginari limonlu suda haslayip suyunu süzün. Domatesi, salataligi ve enginari ince dograyin. En genis marul yapragini ayirin. Kalan marul yapraklarini,soğani ve maydanozun yarisini dograyin. Marul yapragini servis tabagina yerlestirin. Salatayi yapragin icine alin ve zeytinyağı ile limon suyunu ekleyin. Maydonoz limon ve domatesle süsleyin.
|
|