|
Enginar Salatası |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc821
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
4,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet haslanmis enginar
1 adet göbek marul
1 adet domates
7-8 dal maydanoz
1 adet salatalik
1-2 adet taze soğan
1 adet limon
2 corba kasigi zeytinyagı
Yapılışı:
Enginari limonlu suda haslayip suyunu süzün. Domatesi, salataligi ve enginari ince dograyin. En genis marul yapragini ayirin. Kalan marul yapraklarini,soğani ve maydanozun yarisini dograyin. Marul yapragini servis tabagina yerlestirin. Salatayi yapragin icine alin ve zeytinyağı ile limon suyunu ekleyin. Maydonoz limon ve domatesle süsleyin.
|
ENGİNAR SALATASI |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1265
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006
3,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet içli iri enginar
Yarım kaşık un
2 limon
3 patates
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
1- Enginarın taç yaprakları sıyırılarak koparılır.
2- Saplar dibinden kesilir.
3- Fazla derinleşmeden soyulur.
4- İçleri kaşıkla çıkarılır.
5- Unlu ve tuzlu su ile haşlanır (kararmaması için).
6- Servis tabağına alınıp zeytinyağı ve limon gezdirilir.
7- Haşlanmış patates soyulup püre yapılır. Zeytinyağ, limon suyu ve tuz karıştırılıp enginarların içine doldurulur.
8- Zevke göre süslenir (zeytin, maydanoz, havuç, bezelye, turşu v.s. ile).
ML® Enginar Sapı Salatası için tıklayın
|
Enginar Salata |
|
rapsodi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2007
Mesajlar: 93 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc18906
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007
3,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kişilik Gerekli malzeme:
1 enginar
2 su bardağı su
1 limon suyu
1 domates
1 salatalık
1 göbek marul
1 soğan
8 dal maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginarı yarım limon suyu ilave edilmiş 1 su bardağı suda haşlayıp suyunu süzün.
Domates, salatalık ve enginarı ince ince doğrayın.
En geniş marul yaprağını ayırın. Kalan marul yaprakları, soğan ve 4 dal maydanozu doğrayın.
Marul yaprağını servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız salatayı yaprağın içine alın. Yarım limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
Maydanoz, limon ve domates dilimleriyle süsleyip servis yapın.
|
Enginar Salatası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc64312
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
3,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 adet enginar
1/2 limonun suyu
1'er demet roka ve tere
1 adet turp
1 çorba kaşığı zeytin
1 adet pancar
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Sosu için:
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Enginarları temizleyip limonlu tuzlu suda haşlayın. Roka ve tereyi kıyıp salata tabağına koyun. Üzerine rendelenmiş turp ve doğranmış zeytin ilave edin. Enginarları doğrayıp salatanın üzerine yerleştirin. Rendelenmiş pancar ekleyin. Maydanoz serpin. Mayonez, limon suyu ve tuzu çırpıp salatanın üzerine gezdirin.
Fotoğraf "mahitap" tarafından gönderildi. 13.01.2020
|
Enginar Salatası |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc69916
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2011
2,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 gram yeşil zeytin
10 adet çeri domates
6 adet enginar kalbi
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
3 çorba kaşığı tane mısır
2 çorba kaşığı balzamık sirke
Yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp derin bir kabın içine koyun. Enginar kalbini ikiye bölün ve zeytinlerin içine koyun. Mısır tanesi, ikiye bölünmüş domatesler, limon suyu, balzemik sirke ile harmanlayın. Servis tabağına koyup et ya da balıkla servis yapın.
|
Enginar Salatası |
|
çağatay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc74438
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
2,878 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
4 adet kesme şeker
2 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı mısır
1 adet salatalık turşusu
2 yemek kaşığı dereotu
1 adet limonun suyu
Tuz
Temizlediğiniz enginarları limonlu suda bekletin. Soğanı zeytin yagında kavurun. Havucu rendeleyin. Enginarları dörde bölün. İkisini de soğanların içine atın. Üzerini kapatacak kadar su koyun. Şekerini ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Enginar ile havuçları salata tabağına alın. Üzerine doğranmış yeşil soğanları, mısırları, salatalık turşusunu ve dereotunu ekleyin. Karıştırın. Sosu salatanın üzerine dökerek, servis yapın.
|
Enginar Salatası |
|
Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76581
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2012
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet enginar
2 havuç
2 patates
2 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım marul
Enginarları tencereye dizip üzerine iri doğranmış patatesi limon suyu ile birlikte az suda 10 dakika haşlayın. Çok pişirmeden tencereden alıp soğumaya bırakın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Salata yapraklarını irice doğrayıp servis tabağına dizin. Üzerine havuçları haşlanmış patatesleri yerleştirin. Son olarak zeytinyağı gezdirin.
|
ENGİNAR SALATASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80391
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
2,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet haşlanmış enginar göbeği
4 çorba kaşığı sirke sosu
1) Enginarı temizleyip haşlayıp soğuması için bir kenara ayırınız.
2) Enginarları soğuk olarak ortadan yarınız. Küçük üçgen olarak dilimleyip bir kaba koyunuz. Üzerine salçasını döküp karıştırınız.
3) Bir tabakta yeşil salata yaprağının üzerine koyarak servis yapınız.
|
Enginar Salatası |
|
bizbize
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc88706
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2013
2,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 enginar
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4 dal taze soğan
3 diş sarımsak
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
İstediğiniz yeşillik
Tüm yeşilliği kıyın, derin bir kaba aktarın, üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirerek hepsini güzelce karıştırın. Enginarları limonlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzün. Servis tabağına alın. Yeşillikleri haşlanmış enginarların üzerine paylaştırın. Hem doyurucu hem çok lezzetli bir salata, tadını çıkartın bence.
|
Enginar Salatası |
|
saydam gül
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2014
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98258
Gönderme Tarihi: 16.May.2014
2,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet küçük boy yapraklı enginar
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
10 adet kuşkonmaz
Yarım adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet soğan
1 dal dereotu
Karabiber
Tuz
Enginarları boylamasına ikiye kesin. Her parçayı dörde bölün, tüylü kısmı bıçakla çıkarıp limonla ovun. Su, tuz, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyuyla 15 dakika haşlayın. Kuşkonmazları zeytinyağı ve bir tutam karabiberle soteleyin. Aynı tavada küp doğranmış biberleri soteleyin. Enginarın üzerine kuşkonmaz, piyazlık doğranmış soğan ve biberleri, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ekleyin.
Fotoğraf "nezoş" tarafından gönderildi. 03.05.2015
|
Enginar Salatası |
|
naturell
Aşçı
Kayıt: 26.08.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc101130
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2014
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet küçük boy enginar
2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
Yarım göbek salata
2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Taze nane
Tuz
Temizlenmiş enginarları 1 limonun suyuyla karıştırılmış 2 su bardağı suda 10-15 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzdürün ve enginarları servis tabağına dizin. Bir kabın içinde doğranmış göbek salatayı, küçük küp doğranmış domatesi, zeytinyağını, diğer 1 adet limonun suyunu, ince kıyılmış maydanozu ve dereotunu karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, karışımı enginarların içine pay edin. Taze nane ile süsleyip, servis yapın.
|
Enginarlı Salata |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109432
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015
2,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet enginar göbeği
1 adet havuç
2 adet salatalık
1 demet taze soğan
2 adet limon
Yarımçay bardağı zeytinyağı
200 gr Akdeniz yeşillikleri
8 adet minik domates
2 diş sarımsak
Yeşillikleri iyice yıkayın, havuç ve salatalığı ince verev doğrayın, taze soğanı yıkayıp ince kıyın. Tüm yeşillikleri karıştırıp üzerine limonlu, sarımsaklı sos hazırlayın. Sarımsakları dövün, üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekletip salatanın üzerine gezdirin. Son dakikada enginar göbeklerini üzerine dizin, istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
|
Enginar Salatası |
|
deli dolu
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc129263
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2017
1,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 adet enginar
100 gram mantar(dilimlenmiş)
100 gram mısır konservesi dereotu
Zeytinyağı
Limon
Enginarlar pizza dilimi gibi 8e bölünüp limonlu suda haşlanır.
Salata kasesine alınan enginarlara mantar dilimleri ve mısır taneleri ilave edilir.
Limon suyu ve zeytinyağı gezgirilip dereotu ile süslendikten sonra servis edilir.
|
Enginarlı Salata |
|
beyaz menekşe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc132341
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2018
1,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 tane ayıklanmış haşlanmış engin
1 tane incecik kıyılmış haşlanmış enginar
1 kutu garnitür
1 avuç haşlanmış mısır konservesi
2 kaşık mayonez
3-4 tane dövülmüş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
5-6 tane ince doğranmış haşlanmış mantar
1 demet demet ince kıyılmış dereotu
2-3 kaşık zeytinyağı
1 tane limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 ay kaşığı pul biber
Enginarları limonlu suda haşlayın, yoğurdu, mayonezi iyice çırpın, içine garnitürleri, mantarları, enginarı, mısırı, dereotunu, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu karıştırarak bir salata haline getirin.
Haşlanmış enginar çanağında dereotu ile servis yapın.
İsterseniz enginar çanağı yerine ayaklı servis tabaklarında servis yapın.
|
Enginar Salatası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132688
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2018
3,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet enginar
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2-3 adet kornişon turşusu
Maydanoz
Dereotu
2 dal taze soğan
3 diş sarımsak
Yarım limon
Zeytinyağı
Tuz
Enginarlar limonlu suda yarım saat haşlanır, kuşbaşı doğranır, salata kasesine alınır.
Üzerine nohut, bezelye, mısır, doğranmış kırmızı biber, kornişon turşusu, kıyılmış yeşillikler ve sarımsak ilave edilir.
Yarım limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edilerek karıştırılır, servise sunulur.
|
Enginar Salatası |
|
Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc144913
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019
621 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet haşlanmış enginar
1 adet marul yaprağı
4 parça brokoli
2 adet enginar kalbi
3 adet konserve bebek mısır
2-3 adet nane yaprağı
1 çay kaşığı hardal
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı diyet mayonez
1 yemek kaşığı dereotu
1 çay kaşığı tuz
Marul yaprağını tabağa yerleştirin.
Üzerine haşlanmış enginarı koyun.
Nane yapraklarıyla süsleyin.
Brokolileri serpiştirin.
Enginar kalplerinden birini bütün olarak koyun, diğerini ikiye bölün.
Konserve bebek mısırları dizin.
Sos için hardal, yoğurt, mayonez, dereotu ve tuzu blender'dan geçirin.
Salatanın üzerine sosu döküp servis yapın.
|
Enginar Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157374
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2021
312 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet enginar
2 tutam dereotu
2 tutam maydanoz
4 yemek kaşığı garnitür
1 büyük köz kırmızıbiber
5 adet kornişon turşu
5 yemek kaşığı mısır
Zeytinyağı
Limon
Tuz
Enginarları küp küp doğrayalım.
Tencereye alalım.
Biraz limon biraz tuzla yumuşayana kadar haşlayıp süzelim.
Yeşillikleri ince ince kıyıp ekleyelim.
Garnitürü, mısırı, küp küp doğradığımız kırmızıbiber ve turşuyu ekleyelim.
Tuz limon ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına alalım.
|
Enginarlı Salata |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166089
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
209 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet haşlanmış enginar
Arzu ettiğiniz kadar çeri domates
1 göbek marul
1-2 adet taze soğan
Birkaç dal maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
1 limon
Limonlu suda haşladığınız enginarları süzüp biraz dinlendirdikten sonra ve damak zevkinize göre doğrayın. Maydanozların bir kısmını süsleme için ayırarak, diğer salata malzemelerini doğrayarak harmanlayın. Servis tabağına aldığınız salatanızı kalan maydanozları ince ince kıyarak süsleyin. Zeytinyağı, limon ve tuz ile çeşnilendirdikten sonra servis edin.
|
Enginar Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170949
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023
323 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
Dereotu 0.5 Demet
Fesleğen 4 Yaprak
Limon Suyu 1 Adet
Su 3 Su Bardağı
Kültür Mantarı 4 Adet
Bezelye 1 Çay Bardağı
Kırmızı Biber 1 Adet
Domates Cherry 4 Dal
Enginar 3 Adet
Taze Soğan 0.5 Demet
Soğan 1 Adet
Kesme Şeker 1 Adet
Yasemin (jasmine) Pirinci 2 Su Bardağı
Ayıklanmış enginarları, soğan, yarım limon suyu ve tuz ile üzerine çıkacak kadar su koyarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. 2 su bardağı pirinci sıcak suda 29 dakika ıslatın, suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı su ve kesmeşeker ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.10 dakika demlendikten sonra bir kaseye alın, içine iri doğranmış enginar, mantar, ince kıyılmış dereotu ,taze soğan ,fesleğen ,küp doğranmış kırmızı ve sarı biber ve bezelye katın. kalan zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Üzerini kiraz domates ile süsleyerek servis yapın.
|
Enginar Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171660
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023
151 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
4-5 adet enginar çanağı
4-5 dal taze soğan
1 avuç dereotu
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz (kendi arzunuza göre ayarlayın)
Enginarları çatalı batırdığınızda dağılmayacak şekilde hafif sert olacak şekilde haşlıyoruz. Doğruyoruz. Dereotlarını ince kıyıp üzerine serpiyoruz. Aynı şekilde taze soğanları da doğrayıp ekliyoruz. Bir çay bardağı içinde sarımsak rendesi, tuz, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp enginarların üstüne döküyoruz. Karıştırıp servis yapıyoruz.
|
|