2 adet enginar
2 adet elma
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
4 adet karanfil
12 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir kase iri iri dövülmüş ceviz
Kaymak
Taze nane
Önce enginarları tencereye alıp üzerine limon suyu, su ve karanfil ekleyerek pişirin. 25 dakika pişirdikten sonra suyunu süzüp tekrar tencereye alın.
Her bir enginarın ortasına 4'er çorba kaşığı toz şeker ekleyin yine yarısını geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bu şekilde enginarlar tekrar pişerken siz de elmaları rendeleyin ve üzerine 2-3 çorba kaşığı toz şeker ekleyerek biraz pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyin. Bunu pişmekte olan enginarların ortasına yerleştirin.
Enginarın pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin. Enginar pişince tencereden alın soğuduktan sonra üzerine kaymak koyarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc111793
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2015
5,265 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet temizlenmiş enginar
8 fincan toz şeker
14 adet limon
3-4 adet karanfil
1 yemek kasığı margarin
Yeteri kadar su
250 gr kaymak
50 gr file antepfıstığı
Temizlenmiş enginarlar teflon karnıyarık tenceresine yerleştirilir. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ilave edilir. 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve kürdan ile kontrol edilir. Haşlanmış enginarlar başka bir kaba alınır. Haşlama suyu dökülür. Aynı kabın içerisine ölçülü şeker ve 3 bardak su ilave edilir. Ocağa konulmadan şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve enginarlar yerleştirilir. 1 yemek kasığı yağ ilave edilir Su seviyesi enginarların üzerini örtecek şekilde ayarlanır. Harlı ateşte ağzı kapalı 5 dakika kadar kaynatılır ve ateş çok kısık konuma getirilir. Elma dilimi gibi kesilmiş 1/4 limon, üçgen parçalar elde edecek şekilde 2-3 mm kalınlığında kesilerek karanfillerle beraber tatlıya ilave edilir. Ağzı kapatılarak kısık ateşte enginarlar yarı şeffaflaşıp suyu reçel kıvamı alıncaya kadar yaklaşık 3 saat kadar kaynatılır. Soğuyunca servis için tabağa alınan tatlının üzerine 2 yemek kaşığı kaymak konur, üzerine tatlının şurubundan limon parçaları ile beraber 1 yemek kaşığı gezdirilir. Arzuya göre toz veya file antepfıstığı ile süslenerek servis edilir.