|
|
Enginarın Püf Noktaları |
|
abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141790
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2019
810 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
Enginarın saplarını soyup limonlu suya atarak ve çiğ olarak yiyebilir, küp küp kesip salatalarınıza katabilirsiniz. Sadece 100 gramı ile günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 20sini, protein ihtiyacınızın yüzde 7sini, B6 vitamini ihtiyacınızın yüzde 6sını, besin lifi ihtiyacınızın yüzde 20sini ve daha birçok vitamin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Enginar mevsimi erken ve geç hasat cinsleriyle yaklaşık 4 aydır. Bu zaman içinde taze bakla, yeşil erik, çağla badem gibi yeşil mevsim sebze ve meyvelerini birlikte pişirebilirsiniz. Asma yaprağına sarmak da bir alternatif.
Füme veya marine balıklarla salatalar hazırlayabilirsiniz. İçine ekleyeceğiniz yeşil limon kabuğu, taze adaçayı yaprakları, taze soğan gibi aromalar lezzeti mükemmel yapar.
Çanağını haşlayıp tuzu az krem peynirlerle ve farklı sebzelerle blenderden geçirerek dip soslar hazırlayabilirsiniz. Her seferinde farklı baharatlar kullanın ki en sevdiğinizi bulabilesiniz.
Izgara veya kızartma enginar pişirmek için mükemmel bir yöntemdir. Izgara için sebzeyi dilimleyip bol zeytinyağı, tuz ve baharatlarla ovarak fırına atabilirsiniz. Kızartma içinse diri kalacak şekilde haşlayıp, suyunu alabilir ve bol yağda pane yaparak veya direkt yapraklarıyla kızartabilirsiniz.
|
ENGİNAR PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35208
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2009
3,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
Enginarı pişirirken makbul olan, sadece kaba yapraklarını çıkarıp bütün olarak pişirmektir. Pişmiş yaprakların etli kısımlarını emerek, en yüksek fayda elde edilmiş olur. Eğer tüm kabuklarını soymak gerekirse, bunu mutlaka pişirmeden önce yapmanızı öneririm. Zira soyulmuş enginar bekledikçe hem lezzetini hem de besin değerini kaybeder. Enginarları kesinlikle alüminyum ve döküm tencerelerde pişirmemek gerektiğini de unutmamak gerek.
|
Enginar Pişirme |
|
kuş sütü
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31955
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
19,150 defa indirildi / yazdırıldı
|
Enginar genellikle bol miktarda kaynar suya atılarak haşlanır. Buharda pişirme, besleyici özelliklerinin büyük bölümünü ve kokusunu korumasını sağlar. Mikrodalga fırında pişirilirse, besleyici özelliklerinin çok daha büyük bölümünü korurken, pişme süresi de önemli ölçüde kısalır. Hangi pişirme yöntemi seçilirse seçilsin, enginarların önce, karşı sayfada üstteki çerçevelerde gösterildiği gibi hazırlanması gerekir.
Buharda pişirmek için, bir tencereye 2 - 3 cm yükseklikte su koyup, 2 çorba kaşığı limon suyu ekledikten sonra, hazırlanmış enginarları, kesik sap bölümleri alta gelecek biçimde tencereye yan yana oturtun. Tencerenin kapağını kapatıp, harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, enginarları 25 dakika pişirdikten sonra, yumuşayıp yumuşamadıklarını kontrol edin: Bir bıçağın ucu dip bölümüne kolayca batmalı ve yapraklarından biri çekilince, kolayca kopmalıdır. Yeterince yumuşamamışlarsa 5 dakika daha pişirip, yeniden kontrol edin. Tencereyi ateşten alıp, yumuşamış enginarları bir süzgece dip bölümleri üste bakacak biçimde yerleştirerek, süzülmeye bırakın.
Mikrodalga fırında pişirmek için, hazırlanmış ve henüz nemli enginarları ayrı ayrı alüminyum folyolara sarın. Her paketi ateşe dayanıklı bir cam kâseye yerleştirip, kâseleri fırına vererek, enginarları % 100 ısıtılmış fırında 2 - 3,5 dakika pişirin.Kâseleri oldukları yerde 180° döndürüp, enginarları 2 - 3,5 dakika daha pişirin. Kâseleri fırından alarak, bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra, alüminyum folyoları açın.
|
ENGİNARIN PÜF NOKTALARI |
|
VII.Murat
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23406
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2008
2,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bizde en çok Ege bölgesinde bilinen bu sebze aslında Akdeniz ülkelerinin tümünde pişiriliyor. Bu ülkelerden batının ünlü ve havalı restorandlarına sıçramış ve enginarla çeşitli yemekler pişirmek neredeyse bir moda haline gelmiş. Bu güzel sebzeyi ellere kaptırmadan kıymetini bilip tam da mevsimi gelmişken lezzet denemeleri yapmak elinizde. Ülkemizde pilavı, etlisi, zeytinyağlısı, içbaklalısı yapılıyor. Fakat başka bir çok pişirme yöntemleri de olabilir.
Enginar pişirirken soğan asla kavrulmuyor, çok az yağda çevirmek yeterli. Pişirirken tekrar limon suyu koymak ve piştikten sonra da üzerine biraz dereotu serpmek unutulmaması gerekenlerden.
|
|
ENGİNARIN PÜF NOKTALARI Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|