|
|
ENGİNARLI GİRİT KEBABI (Antalya) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35528
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009
3,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
6 adet enginar,
600 gram kuzu kuşbaşı,
30 adet arpacık soğan veya
3 adet kuru soğan,
yarım paket margarin,
1 demet dereotu,yeterince tuz,
karabiber,
1 çay bardağı bezelye.
Hazırlanışı
Kuzu etini margarin ile birlikte bir tencereye koyun. Etleri suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Önceden kabuklarını soyup yıkadığınız arpacık soğanlarını da ilave edip bir iki sefer daha karıştırın. Sonra 3-4 bardak kadar sıcak su ilave edip ağzı kapalı olarak pişirin. Etlerin pişmesine yakın enginarları dörde bölerek tencereye ilave edin. Tuzunu biberini ekleyip ağzı kapalı olarak pişirin. Etler ve enginarlar pişince, tencereyi ocaktan indirip içine ince kıyılmış dereotu serpin. On dakika demlendikten sonra yemeğiniz servise hazır demektir.
Not: Enginarların daha beyaz olması için bir parça yağlı kâğıdı su ile ıslatıp enginarların üzerini sıkıca örttükten sonra, tencerenin kapağını kapatarak pişirin.
ML® Sakızlı Girit Kurabiyesi için tıklayın
|
Enginarlı Girit Kebabı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103852
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2014
2,337 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr dana kuşbaşı
3 adet enginar
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Enginarları irice dogranır, limonlu suda bekletilir. Tencereye yağ ve etler konur, suyunu çekinceye kadar kavrulur. Soğanlar eklenip kavrulur. Enginarlar, biber ve domates sırasıyla eklenir. Tuz, karabiber ve su eklenip, kısık ateşte pişirilir.
|
|
ENGİNARLI GİRİT KEBABI (Antalya) Tarifleri Kebaplar
|
|