Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Enginarlı Kiş (2 adet - 79,858 defa bakıldı)

Enginarlı Kiş


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginarlı Kiş

Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
Kısa URL: https://ml.md/lc8656
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2006
2,548 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
Kiş hamuru:
350 gr. un
1 çay kaşığı tuz
225 gr. katı yağ (2 cm.'lik küpler haline getirilmiş)
45 ml. soğuk su
Sıvı yağ
Enginarlı harç:
3,5 lt. süt
3,5 lt. krema
6 adet yumurta
10 gr. tuz
1/2 çay kaşığı beyaz biber
Biraz rendelenmiş muskat
150 gr. gravyer
250 gr. ince doğranmış enginar kalbi
Zeytinyağı

Mutfak Robotu'nun hamur yoğurma aparatını takın. Unun yarısını, sıvı yağı ve tuzu mutfak robotuna koyun. Önce düşük hızda çalıştırmaya başlayın ve üzerine katı yağ ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağın tümü unla karışıncaya kadar hızı orta dereceye getirerek çalıştırın. Daha sonra mutfak robotunun hızını düşürün. Su ekleyip 10 saniye daha çalıştırdıktan sonra durdurun. Hamuru robottan alın. Elinizle parçalanan hamuru bütün hale getirin. Ağzı kapalı bir kapta en az bir saat buzdolabında bekletin. Hamuru oklava yardımıyla 22.5 cm. büyüklüğünde ve 5 cm. kalınlığında açın. Kelepçeli bir kalıbı sıvı yağla yağlayın. Açtığınız hamuru kalıba ellerinizle kenarlarını bastırarak yerleştirin. Fırını 190° C'de ısıtın ve kalıbı fırının orta katına koyun. 40 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamuru fırından alıp soğumaya bırakın. Enginarlı Karışım için; Süt ve kremayı büyük bir tavada orta ateşte pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 3 yumurta, krema ve süt karışımının yarısı ile 3 çay kaşığı tuz, beyaz biber ve muskatı mutfak robotu'nun blender haznesinde düşük hızda bir dakika kadar karıştırın. Kalan 3 yumurta, krema ve süt karışımını da ilave edip mutfak robotunda karıştırmaya devam edin. Mutfak robotu'nun karıştırma haznesine doğrama bıçağını takın. Taze soğanları robotta doğrayın. Enginarları ve doğradığınız soğanları kısık ateşte 20 dakika yumuşayıncaya kadar kızartın. Kremalı karışıma önce enginarları, ardından rendelediğiniz gravyeri ekleyin. Hazırladığınız iç malzemesini tart hamurunun üzerine boşaltın. 180° C'deki fırında 1 saat üzeri kahverengileşinceye kadar pişirin.


Enginarlı Kiş

zehra teyze
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.07.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc144267
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2019
765 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet enginar
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet soğan
2-3 dal kereviz sapı
2 adet domates
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı silme un
5 dal kekik
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı su

Enginarlarınızı tuzlu ve limonlu suda 25 dakika kadar haşlayın. Sudan çıkarıp süzün ve kuşbaşı doğrayıp bir kenara alın. Soğanları piyazlık doğrayın. Kereviz saplarını ve domatesleri de küp küp doğrayın.
Kereviz saplarını, bezelyeleri ve domatesleri bir tencerede un ve tereyağıyla birlikte 10 dakika kadar kavurun. Üzerine yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyip 15-20 dakika pişirip bir sos elde edin. Sosunuzun içine doğradığınız enginarları, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip suyunu çekene kadar iyice pişirin
Kiş hamuru için unu geniş bir yoğurma kasesine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tereyağı ve tuzu bu çukura boşaltıp karıştırmaya başlayın. Yavaş yavaş su ekleyerek, pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru iki parçaya bölün. Bir parçasını merdane yardımıyla 1 santimetre kalınlığında açıp orta boy yuvarlak fırın kabınıza kenarlarından birer santimetre sarkacak şekilde yerleştirin. Sebzeli harcınızı hamurun üzerine boşaltıp yayın. Kalan hamuru da kalıp büyüklüğünde açıp malzemelerin üzerine kapak gibi yerleştirin. Kenarlardan sarkan hamurları üzerine kapatarak etrafını iyice mühürleyin.
Su ile yumurta sarısını çırpıp bir fırça ile hamurun üzerine sürün. Hamura bıçağın ucuyla minik kesikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.







Enginarlı Kiş Tarifleri Akıtma Tarifleri



(2 adet Enginarlı Kiş 79,858 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort