Kısa URL: https://ml.md/lc141053
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019
622 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet orta boy enginar
6 parça el kadar çıkarılmış levrek filetosu
1 çay bardağı sıvı yağ
Sos için:
5 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
Önce bir teflon tavaya sıvı yağı koyun ve birer parmak kalınlığında dilimlediğiniz enginarları çevirerek iyice kızartın. Kızaran enginarları delikli kepçeyle süzdürerek alın ve bir servis tabağına yerleştirin. Aynı yağda levrek filetolarını önlü arkalı kızartın. Kızaran levrekleri kızarmış enginarların üzerine sıra sıra dizin. Öte yandan sos için mutfak blender'a mayonez, su, maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, 1-2 dakika çekin. Bu sosu balıkların üzerine gezdirerek servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc152946
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2020
360 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg levrek balığı
4 adet taze enginar
2 adet defne yaprağı
4 adet tane karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı krema
Tuz
Levrek balığını iyice temizleyip fileto çıkardıktan sonra kuşbaşı doğrayın, tane karabiber, defne yaprağı ve suyun bulunduğu tencerenin içinde 10 dakika haşlayın.
Haşladığınız enginarı ve yapraklarını karışıma ilave edin.
Ayrı bir kapta limon suyu, un ve çok az suyu birlikte karıştırarak tencereye aktarın.
Ateşten almadan önce krema ile bağlayıp tuz ekleyin.
Sıcak olarak tabaklara alıp servis yapın.