|
Enginarlı Pilav |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc2053
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
3,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet enginar
3 adet soğan
Tuz
Karabiber
Enginarların kabuklarını ve tüylerini ayıklayıp ufak parçalara doğrayın. Limonlu suya atın. Soğanın kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye sıvıyağ, tereyağ, soğan koyup kavurun. Doğranmiş enginarları ilave edip bir miktar daha kavurun. 1 su bardağı su ve tuz koyup enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin. pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp enginarlara ilave edin. Tuz ve 5 su bardağı su ekleyip harlı ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın.
ML® Enginarlı Pilav için tıklayın
|
Enginarlı Pilav |
|
mücavir
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2008
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24919
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2008
3,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 adet enginar
2 soğan
sıvıyağ
limon
su
tuz
Enginarların kabuklarını ayıklayın. Dörde bölüp, limonla ovun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kızgın yağda, doğranmış soğanı pembeleştirin ve pirinci ilave edip, kavurun. Bunların üstüne 3 bardak su, enginarlar, ve tuzunu koyup suyunu çektirin.
|
Enginarlı Pilav |
|
artist
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25188
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2008
2,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet enginar
3 adet soğan
3 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Limon
Tuz, karabiber
1- Enginarın kabukları ve tüyleri ayıklanıp ufak parçalara doğranır. Limonlu suya atılır.
2- Soğanlar da doğranır. Tencereye sıvıyağ, tereyağı ve soğan konulup kavrulur. Doğranmış enginarlar ilave edilip bir miktar daha kavrulur. 1 su bardağı su ve tuz konup enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
3- Pirinç ayıklanıp sıcak suda 15 dakika bekletilir, suyu süzülüp enginarlara ilave edilir. Tuz ve 5 su bardağı su ilave edilip harlı ateşte kaynatılıp kısık ateşe alınır.
|
Enginarlı Pilav |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54780
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
3,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
4 adet enginar (ayıklanmış)
2 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
150 gram haşlanmış bezelye
1 iri boy haşlanmış havuç
5-6 dal taze soğan
1 demet dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı şeker
1/4 limon suyu
tuz
Pirinçleri ılık tuzlu suda 1/2 saat beklettikten sonra yıkayıp süzgece alalım. Tencereye küp doğranmış soğanı küp doğranmış enginarları sıvı yağı ilave ederek sebzeler yumuşayana dek soteleyelim. Pirinçleri ilave ederek birkaç dakika daha pirinçler şeffaflaşana dek kavuralım. İri doğranmış taze soğanları ilave edelim. Birkaç kez çevirerek 3,5 su bardağı kaynar suyu tuzu ve şekeri 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edelim. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. 15 dakika demlendirip servis yapalım.
|
Enginarlı Pilav |
|
pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Londra |
Kısa URL: https://ml.md/lc62207
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane enginar
tuz
1,5 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 tane soğan
limon
Enginarların saplarını ve yapraklarını atınız. Ayıklayıp, yıkadıktan sonra dörde bölünüz. Limonla ovunuz. Diğer taraftan tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyunuz. Pirincin iki misli su koyunuz. Tuz serpiniz, enginarlar yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Ayıklanmış yıkanmış, sıcak tuzlu suda yarım saat bekletilmiş pirinci kaynayan enginarlı suya boşaltınız. Suyunu çekene kadar pişiriniz. Soğutarak servis yapınız.
|
Enginarlı Pilav |
|
sevginur
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc88306
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2013
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet enginar
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet mantar
15 adet siyah zeytin
8 adet kiraz domates
2 dal fesleğen
Kekik
Tuz
Pirincin üzerine dört su bardağı su ve tuz ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika haşlayıp süzün. Enginarları uzunlamasınca incecik doğrayın, bir çorba kaşığı zeytinyağında 15 dakika soteleyin. Ocağı iyice açıp ince doğranmış mantarları ekleyin, beş dakika daha sote edin. Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytini katın. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Enginarlı karışımı pirinçle harmanlayın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Fesleğen yaprakları ve kiraz domatesle süsleyin.
|
Enginarlı Pilav |
|
mutfak güzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc91632
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2013
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet temizlenmiş enginar (yapraklarını da isteyin)
1-2 adet orta boy kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı nane
½ limonun suyu
1 kaşık nar ekşisi
1.5 su bardağı kaynatılmış su
Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında hafifçe kavurun. Kavrulan soğana fıstıkları ve önceden 15 dakika ıslatılmış pirinci ekleyin, beraber kavurun. Bu malzemeye kuş üzümü, tuz, karabiber, nane, maydanoz, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Yayvan bir tencerenin altına enginar yapraklarını dizin, üzerine soyulmuş enginarları koyun. Kavurduğunuz içi enginarların üzerine dökün. Suyu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Eğer su yetersiz gelirse üzerine biraz daha kaynamış su ekleyin. Piştikten sonra üzerine bir kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra dilerseniz fotoğrafta görüldüğü gibi tencerenin tabanında pişen
enginarların üzerine pirinci bir kase yardımıyla koyup servise hazırlayabilirsiniz. Eğer kreatif çalışmalara ayıracak vaktiniz yoksa, enginarın yanına bir iki kaşık pilavdan koyup servis de edebilirsiniz.
|
Enginarlı Pilav |
|
Son Nur
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc94667
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2013
2,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet enginar
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
1.5 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı margarin
Yarım adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet havuç
Margarinle yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu kavurun.
Limonlu suda beklettiğiniz enginarları küp küp doğrayıp az suda yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
Kavrulan soğan ve havuca yıkayıp süzdüğünüz pirinci,tuzu ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra enginarları suyuyla birlikte ekleyin kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Dereotuyla süsleyin karabiber serpip servis edin.
|
Enginarlı Pilav |
|
Berktay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2014
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96913
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2014
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 adet enginar
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
4 dal dereotu
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 adet kesmeşeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı, iri doğranmış enginar, jülyen doğranmış havuç, kıyılmış dereotu, kesmeşeker, kuşüzümü, tuz ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendirip servis yapın.
Fotoğraf "memiş" tarafından gönderildi. 24.07.2015
|
Enginarlı Pilav |
|
panda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc98355
Gönderme Tarihi: 19.May.2014
2,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet enginar
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet kestane mantarı
15 adet siyah zeytin
8-10 adet kiraz domates
2 dal fesleğen
Tuz, kekik
Pirinci tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Enginarı uzunlamasına doğrayın, bir çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. İnce doğranmış mantarı ekleyip beş dakika daha sote edin. Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytini katın. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın, pirinçle harmanlayın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyin.
|
Enginarlı Pilav |
|
uykusuz
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101581
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2014
2,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tane enginar
1,5 su bardağı limonlu su
1 tane kuru soğan
2 tane taze soğan
1,5 su bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin
6 Enginar 1,5 bardak limonlu su ile haslanır.
1 soğan kup doğranır,margarin ile kavrulur 2 taze soğan doğranır ilave edilir.
1,5 bardak pirinç, tuz ,yarim demet dereotu,ince doğranmış enginarlar konur . 2 bardak su ilave edilir ağır ateşte pişirilir. soğuk yada sıcak servis edilir.
|
Enginarlı Pilav |
|
kiraz ağacı
Aşçı
Kayıt: 10.06.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc108237
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2015
1,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 adet enginar
1 adet limon
1 çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
Tuz, karabiber
Yarım demet dereotu
Bir tencereye öncelikle kuşbaşı doğranmış enginarları yerleştirin. Üzerine hafif geçecek şekilde su doldurup kaynatın. Limon suyunu, bir adet soğanı soyup bütün olarak sarımsakla beraber ekleyin. Enginarlar pişince bir tencerenin dibine dereotlarını pişen enginarları döşeyin, sonra üzerine de yıkanmış, süzülmüş pirinci ekleyin. Parça parça tereyağını da üzerine serpin ve üzerine su döküp kısık ateşte pişmeye bırakın. 30 dakika sonra sıcak olarak servis tabağına aktarın.
|
Enginarlı Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125018
Gönderme Tarihi: 02.May.2017
1,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Enginar kalbi (Marketlerde cam kavanozlarda satılıyor.)
2 su bardağı pirinç
1 kase dereotu
1 kase haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
Üzerine en az iki saat önceden kaynar su ve biraz tuz dökmek suretiyle, pirinçleri haşlayın. Daha sonra yıkadığınız pirinçleri, ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve bezelye ile harmanlayın. Pilavı pişireceğiniz tencerenin dibine enginar kalplerini dizin. Üzerine malzemeli pirinci yayın. En üstüne sıvı yağı ve 2 su bardağı + 2 parmak kaynar suyu da ekledikten sonra, pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekince, enginarlı pilavınız pişmiş demektir. Biraz demlendikten sonra, servis tabağına ters çevirin. Enginar kalpli, pasta görünümünde sağlıklı ve hafif pilavınız hazır.
Not: Enginar kalbi bulamazsanız, taze enginarları ufak parçalar haline getirip de kullanabilirsiniz. Karışık bir salata yanında, bir dilim enginarlı pilav ve bir bardak ayran, son derece light ve her türlü besin grubunu içeren bir akşam yemeği seçeneği olacaktır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.05.2024
|
Enginarlı Pilav |
|
barış savar
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc137821
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2018
1,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
2 adet enginar
1 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kıyılmış maydanoz veya dereotu
Kiraz domates
Zeytinyağı ve sıvı yağ karışımında küp doğranmış kuru soğanı şeffalaşana kadar soteleyin. Yıkanmış pirinci ekleyerek 5 dakika kavurun. Doğranmış enginar, baharat, şeker ve üzerini 1 parmak geçecek kadar suyunu koyun. Önce yüksek ısıda daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Kapağını açmadan 20 dakika dinlendirin. Kıyılmış maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.
|
Enginarlı Pilav |
|
nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142743
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
665 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
6 sap taze soğan
Yarım demet dereotu
1 su bardağı pilavlık pirinç
Pirinci yıkayıp kaynar suda bekletin. Temizlenmiş enginarları limonlu suda bekletin.
Taze soğanların tamamını incecik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinde çok hafif soteleyin.
Ayrı bir tencereye enginarları küp küp doğrayın. 2 yemek kaşığı limon suyunu ve 1 bardak kaynamış suyu ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Pilav tenceresine kaynamış 1,5 bardak su ekleyip içine 1 su bardağı pirinci ilave edin. Şeker ve tuzu da ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin.
Pilav suyunu çektikten sonra pişen enginarları da ekleyip demlenmeye bırakın. Servis sırasında kıyılmış dereotu ilave edin.
|
Enginarlı Pilav |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158022
Gönderme Tarihi: 31.May.2021
461 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy enginar
2 su bardağı pirinç
2 tane orta boy kuru soğan
2 adet yemeklik doğranmış soğan
Bir avuç dereotu
3 bardak sıcak su
Zeytinyağı
Tuz
1 çay kaşığının ucuyla tozşeker
Karabiber
Enginarlı pilav tarifi için önce enginarları temizleyin. Enginarların kabuklarını ve tüylü kısımlarını ayıklayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Enginarlı pilavın püf noktalarından biridir. Beklettikten sonra küp küp doğrayın.
Pirinçleri yıkayın ve süzün. Pilav tenceresine zeytinyağı biraz da tereyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edin ve kavurun. Küp küp doğranmış enginarları da ekleyin ve karıştırın. Tuz, kakbiber ve suyunu ekleyip, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu çekince ince doğranmış dereotunu ilave edin ve alttan üste doğru havalandırıp üzerine havlu kağıt serin ve kapağını kapatıp 10–15 dakika dinlendirin. Enginarlı pilav hazır. Sıcak servis edebilirsiniz.
|
Enginarlı Pilav |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163566
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2022
274 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2-3 adet enginar çanağı
1 su bardağı iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
Taze sarımsak
Taze soğan
2 adet kesme şeker
Su
Tuz
Enginar çanaklarını limonlu suda haşlayın ve irice doğrayın. Kıyılmış taze soğanları zeytinyağında kavurun. Enginarları atıp kavurmaya devam edin. Bir miktar kıyılmış dereotunu ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Kesme şeker ve tuzu atın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekerken, iç baklayı ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Taze soğanın yeşil kısımlarını ve dereotunu incecik kıyıp tencereye ekleyin. Üzerine kağıt havlu kapatıp, demlendirin. Servis yapın.
|
Enginarlı Pilav |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163700
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2022
341 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2-3 adet enginar çanağı
1 su bardağı iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
Taze sarımsak
Taze soğan
2 adet kesme şeker
Su
Tuz
Enginar çanaklarını limonlu suda haşlayın ve irice doğrayın. Kıyılmış taze soğanları zeytinyağında kavurun. Enginarları atıp kavurmaya devam edin. Bir miktar kıyılmış dereotunu ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Kesme şeker ve tuzu atın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekerken, iç baklayı ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Taze soğanın yeşil kısımlarını ve dereotunu incecik kıyıp tencereye ekleyin. Üzerine kağıt havlu kapatıp, demlendirin. Servis yapın.
|
Enginarlı Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166899
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
4 adet ayıklanmış enginar
1,5 su bardağı pirinç
2 demet taze soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
8 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet dereotu
Pirinci tuzlu kaynar suda 20 dakika bekletin. Taze soğanları yeşil yapraklarıyla birlikte minik minik doğrayın. Enginarları dörde bölün. Ardından pilav tenceresini alın ve pişirme işlemine başlayın. Doğradığınız taze soğanları zeytinyağında çevirerek soteleyin. Soğanlar iyice öldüğünde enginarları da tencereye alın. Birkaç tur karıştırın, tuzunu ve şekerini ekleyin. Suyunu da ilave ettikten sonra suyun kaynamasını bekleyin. Ardından süzdüğünüz pirinci de tencereye alın. Önce harlı ateşte, sonra orta ateşte, en sonunda da kısık ateşte pilav göz göz oluncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
|
Enginarlı Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178246
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2024
86 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı baldo pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 adet enginar
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
3 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 adet limonun kabuğu
1/2 adet limonun suyu
4 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
|
|