Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beşamel Sos Tarifleri > Enginarlı Sos (3 adet - 12,409 defa bakıldı)

Enginarlı Sos


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Balık Sosu Tarifleri
Barbekü Sos Tarifleri
Beşamel Sos Tarifleri
Biberli Sos Tarifleri
Dip Sos Tarifleri
Domates Sosu Tarifleri
Ketçap Tarifleri
Limonlu Sos Tarifleri
Makarna Sosu Tarifleri
Mantarlı Sos Tarifleri
Marine Tarifleri
Mayonez Tarifleri
Nar Ekşisi Tarifleri
Pizza Sosu Tarifleri
Salata Sosu Tarifleri
Sarımsaklı Sos Tarifleri
Soğanlı Sos Tarifleri
Tartar Tarifleri
Tavuk Sosu Tarifleri
Tereyağlı Sos Tarifleri
Yoğurtlu Sos Tarifleri
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginarlı Sos

ırazca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.09.2014
Mesajlar: 37
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc134822
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2018
843 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet enginar kalbi
1-2 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz üzerinde
Mayonez

Deniz tuzu ile havanda sarmısakları ezelim.Yavaşça yağı ekleyin. Mayonez, sarımsaklı yağı ve enginarı robotton geçirelim. Dilerseniz makarna ile dilerseniz ekmek üstüne sürüp yiyelim.



Enginarlı Sos

ayçiçeğim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc142569
Gönderme Tarihi: 08.May.2019
502 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy taze enginar
1 adet limon
1 adet küçük patates
100 gram Ezine peyniri
1 çay kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yaprak taze fesleğen veya 3 dal dereotu
Tuz
Pul biber

1 su bardağı suyu tencereye koyun. İçine 1 limonun suyunu ve tuzu ilave edin. Enginarları soyduktan sonra hemen limonlu suya atın. Patatesin de kabuklarını soyup, doğradıktan sonra suya ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayıp çok az suyu kalana kadar haşlayın.
Ilıkken blender'a alıp içine tereyağı, peynir ve fesleğeni ilave edin, sos kıvamı olana kadar çekin. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.



Enginar Sosu

sarı fadime
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.05.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc143117
Gönderme Tarihi: 30.May.2019
1,152 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 su bardağı su
Ayrıca:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Enginarları yapraklarını muhafaza ederek temizleyin ve haşlayın. (Yapacağınız sosa yaprakların dibindeki etli bölümleri batırıp yiyebilirsiniz.)
Sosu yapmak üzere ufak bir tavaya yağı koyun, erir erimez unu ekleyip sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Sonra suyu ekleyip yine karıştırın. Unlu su pişip kaynamaya başlar başlamaz altını söndürüp soğuması için bir kenara bırakın. Derin ve geniş bir kase içinde yumurta, hardal, zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ile tuz ve karabiberi iyice çırpın. Mümkünse bir mutfak robotu veya blender'la da karıştırın. Bu karışımı daha önceden pişirip soğumaya bıraktığınız unlu suyla karıştırıp iyice çırpın. Sosunuz hazır. Bu sosu bir kavanoza doldurup, bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Haşladığınız enginarların üzerine sosu gezdirerek servise sunun. Ya da yeşil salatanın üzerine enginarları doğrayarak yerleştirin. En üste de bu sosu gezdirebilirsiniz.







Enginarlı Sos Tarifleri Beşamel Sos Tarifleri



(3 adet Enginarlı Sos 12,409 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort