|
Enginarlı Sos |
|
ırazca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc134822
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2018
843 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar kalbi
1-2 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz üzerinde
Mayonez
Deniz tuzu ile havanda sarmısakları ezelim.Yavaşça yağı ekleyin. Mayonez, sarımsaklı yağı ve enginarı robotton geçirelim. Dilerseniz makarna ile dilerseniz ekmek üstüne sürüp yiyelim.
|
Enginarlı Sos |
|
ayçiçeğim
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142569
Gönderme Tarihi: 08.May.2019
502 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy taze enginar
1 adet limon
1 adet küçük patates
100 gram Ezine peyniri
1 çay kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yaprak taze fesleğen veya 3 dal dereotu
Tuz
Pul biber
1 su bardağı suyu tencereye koyun. İçine 1 limonun suyunu ve tuzu ilave edin. Enginarları soyduktan sonra hemen limonlu suya atın. Patatesin de kabuklarını soyup, doğradıktan sonra suya ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayıp çok az suyu kalana kadar haşlayın.
Ilıkken blender'a alıp içine tereyağı, peynir ve fesleğeni ilave edin, sos kıvamı olana kadar çekin. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.
|
Enginar Sosu |
|
sarı fadime
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc143117
Gönderme Tarihi: 30.May.2019
1,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 su bardağı su
Ayrıca:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Enginarları yapraklarını muhafaza ederek temizleyin ve haşlayın. (Yapacağınız sosa yaprakların dibindeki etli bölümleri batırıp yiyebilirsiniz.)
Sosu yapmak üzere ufak bir tavaya yağı koyun, erir erimez unu ekleyip sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Sonra suyu ekleyip yine karıştırın. Unlu su pişip kaynamaya başlar başlamaz altını söndürüp soğuması için bir kenara bırakın. Derin ve geniş bir kase içinde yumurta, hardal, zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ile tuz ve karabiberi iyice çırpın. Mümkünse bir mutfak robotu veya blender'la da karıştırın. Bu karışımı daha önceden pişirip soğumaya bıraktığınız unlu suyla karıştırıp iyice çırpın. Sosunuz hazır. Bu sosu bir kavanoza doldurup, bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Haşladığınız enginarların üzerine sosu gezdirerek servise sunun. Ya da yeşil salatanın üzerine enginarları doğrayarak yerleştirin. En üste de bu sosu gezdirebilirsiniz.
|
|