|
Enginarlı Tavuk Göğsü |
|
balin-a
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Yenihisar Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152692
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2020
570 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
600 gram tavuk göğsü
6 adet kiraz domates
2 adet dolmalık biber
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz, kekik, karabiber
6 adet enginar
20 adet arpacık soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
1,5 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 su bardağı su
Tuz
Sos için:
1 litre tavuk suyu
2 su bardağı enginarın zeytinyağlı suyu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 fincan krema
1 adet küp doğranmış domates
Enginarlar temizlenir, iç kısmındaki tüylü bölüm kaşıkla çıkartılır.
Tencerenin içine önce ayıklanmış arpacık soğanları, üzerine de enginarlar dizilir.
Bir kabın içinde un, limon suyu, zeytinyağı, sıvı yağ, tuz, şeker ve su karıştırılır ve karışım tencereye ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılıp ağır ateşte 1 saat pişirilir.
Tavuk etleri uzunlamasına çok ince dilimlenir.
Et döveceği ile incecik olacak şekilde dövülür.
Tuz, karabiber ve kekik ile lezzetlendirilir.
Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.
Soğuyan enginarlar ortadan ikiye kesilir.
Enginarlar kızarmış tavuklara sarılır.
Küp doğranmış domates ve biber parçaları kürdanla tavuklara tutturulup bir tencereye dizilir.
Sos için enginar suyu ve tavuk suyu karıştırılıp kaynatılır.
Başka bir tavada tereyağı eritilerek zeytinyağı eklenir.
Un ilave edilerek birkaç dakika kavrulur ve tavuk suyuna eklenir.
Çırpma teliyle karıştırılarak ağır ateşte 1520 dakika kaynatılıp süzülür.
Domates ve krema eklenerek karıştırılır.
Sos tenceredeki enginarlı tavukların üzerine gezdirilir.
Bir-iki taşım kaynatılıp sıcak servis yapılır.
|
Enginarlı Tavuk Göğsü |
|
panzehir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc74043
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2012
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küp doğranmış tavuk göğsü
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet haşlanmış enginar
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Tereyağını tavada eritin. Piliç etini tereyağında arasıra çevirerek sote edin. Biber ve soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya ekleyin. Domatesi küp biçiminde doğrayın. Hepsini birlikte birkaç dakika daha kavurun. Haşlanmış enginarı servis tabağına alın. Üzerine eti yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırın ızgarasında eritin. Soğutmadan hemen servis yapın.
|
Enginarlı Tavuk Göğsü |
|
Bulaşık Makinesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24766
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008
2,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk göğüs eti
2 adet soğan
6 adet enginar
2 adet domates
2 adet havuç
Yarım bardak ayçiçek yağı
Bir kaşık un
1 limon
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Tavukların kemiklerini ayırıp kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun. Tavuğu bir kaba alın. Enginarları soyun. Soyduğunuzu limonlu unlu soğuk suya koyun; yoksa kararır. Soyulan enginarı dörde, beşe bölün. Tekrar unlu kendi suyunda pişirin ve tavukların üstüne döşeyin. Havuçları da pişirin ve karıştırın. Domatesi soyup üzerlerine doğrayın ve fırına verin. 20 dakika fırında pissin. Çıkarıp sıcak servis yapın.
|
|