Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Entekke Böreği (Ankara) (4 adet - 218,661 defa bakıldı)

Entekke Böreği (Ankara)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Entekke Böreği (Ankara)

mücavir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2008
Mesajlar: 27
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc24905
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2008
3,289 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. un
1/2 kg. kıyma
Hamur mayası
1 yumurta
1/2 paket margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ

Mayayı ılık sütte eritin. Un, yumurta, maya, yoğurt, margarin, 1 fincan sıvıyağ ve tuz ile hamur yoğurup mayalanmaya bırakın. Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurun ve üzerine kıyılmış maydanoz, tuz ve biberini ekleyin. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alıp üzerine bastırarak yassılaştırın. Ortasına kıyma koyup kenarlarını kapatın ve kızgın yağda pişirin.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.05.2023


Entekke Böreği (Ankara)

çatlak tava
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2010
Mesajlar: 39
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc55009
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010
4,170 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
300 gr kıyma
20 gr maya
1 fincan süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
5 dal maydanoz
Yenibahar
1 bardak sıvı yağ

Mayayı süt içinde eritip, un, yoğurt, tereyağı, sıvıyağ, yumurta ile karıştırılarak yoğrulur. Hamur dinlenmesi için 30 dakika bekletilir. Hamurlar ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Daha sonra merdane yardımıyla açılıp ortasına yağsız kavrulan baharatlı kıyma koyulur. Kenar uçlarını çatal yardımıyla kapatılıp sıvı yağda kızartılır.


Entekke Böreği (Ankara)

timsal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.10.2014
Mesajlar: 22
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc102661
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2014
4,397 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 kg kıyma
1 küçük paket yaş maya
yarım demet maydonoz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber
2 çay kaşığı tuz
1/2 paket margarin
2 su bardağı sıvı yağ

Maya ılık süt içinde eritilir. Un, yoğurt, margarin, yumurta, maya ve tuz ile karıştırılır, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır, iyice yoğrulur, mayalanın caya kadar bekletilir. Kıyma kuru kuru kavrulur, sulanınca bırakılır, ince kıyılmış maydanoz, tuz, biber konur. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, mermere un serpilir, hamur üzerinde yassıtılır. Arasına kıyma konup kenarları yapıştırılır. Kızgın yağda tava sallanarak pişirilir.



Entekke Böreği (Ankara)

hat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2017
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129195
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017
1,052 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Yarım demet maydanoz
1 kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
200 g yağlı dana kıyma
Hamuru için:
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar su
1 kg un
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı

Tuz, şeker ve yaş mayayı derin bir yoğurma kabında bir bardak ılık su ile eritin. Unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak dinlenmeye bırakın. Böreğin iç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı kıyma ile beraber kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberini ekleyin. Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine kıymalı harçtan koyarak kapatın. Kenarlarını çatal yardımıyla bastırdıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin ve sıcak servis yapın.







Entekke Böreği (Ankara) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(4 adet Entekke Böreği (Ankara) 218,661 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort