|
Erik Marmeladı |
 |
sinan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc12851
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2007
8,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg şeker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu
Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın.
Pişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin. Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin. Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun. Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmeladı devamlı olarak karıştırın.
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın. İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.

|
Erik Marmelatı |
 |
sabah gülü
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc134577
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2018
1,161 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşlanmış erik posası
Biraz şeker
Birkaç damla limon suyu
Parlaklık versin diye bıçağın ucu ile tereyağı.
Haşlanmış erik posalarını süzgeçten çekirdekleri süzgeçte kalıncaya kadar bir kaba ezin.
Süzülen erikleri bir tencereye alın üzerine biraz şeker ilave edin.
Karıştırarak dibini tutturmadan biraz pişirin.
Söndürmeye yakın limon ve tereyağını da koyup karıştırın biraz daha pişirin ve cam bir kaseye alın.
Not: Tereyağı marmelata parlaklık vermesi içindir, reçellerde de köpüklenmeyi önler.

|
Erik Marmeladı |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc159592
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2021
429 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kırmızı erik(mürdüm cinsi)
Yarım kilo şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı su
Fırını 160 derecede ısıtalım.
Fırın kabının zeminine şekerin yarısını dökelim.
Erikleri 2 ye bölüp fırın kabına dizelim.
Kalan şekeri üzerine gezdirelim sirke ve suyu da üzerine gezdirip fırına verelim.
1 saat 20 dk. pişsin. Fırının ayarlarına göre kontrol edin. Ben 1 kere kaptaki suyu kaşıkla eriklerin üstüne gezdirelim.
Soğuyunca 2 küçük kavanoza koydum. Buzdolabına kaldırdım.

|
|