Kısa URL: https://ml.md/lc100784
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
2,481 defa indirildi / yazdırıldı
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
2 su bardağı toz şeker
1 kilo mürdüm eriği
Tencereye 1 su bardağı kadar su koyup kaynatın. Bu arada eriklerin çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye ayırın. Tencerede kaynayan suyun içine dizin. Üzerine şekerini dökün. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. 2 çorba kaşığı suyun içinde pirinç ununu ekleyip karıştırın. Pişen eriklerin içine ekleyip tatlının kıvamını vermek için 2 dakika daha kaynatın. Vanilyasını ilave ederek soğumaya bırakın. Yanında dondurma ya da keklerin üzerinde muhallebiyle ikram edilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc79333
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
2,508 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo mürdüm eriği
1 su bardağı şeker
1 kabuk tarçın
2 adet karanfil
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
Mürdüm eriklerini yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Dilimlere ayırın. Üzerine şekeri döküp 1 saat kadar bekletin. Daha sonra içine tarçın, dövülmüş karanfil ve çok az su ekleyip ocak üzerinde kaynamaya bırakın. Erikler yumuşayınca içine suyla açılmış nişastayı ekleyip suyunu biraz koyulaştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kızarmış pidelerin üzerinde ya da yanında dondurmayla çok güzel bir tatlı oluyor.