|
Erikli Et (Çankırı) |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1739 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144208
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2019
560 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase kuru erik
500 gr et
Salça
Yağ
Karabiber
Tuz
Etler suyunu çeken kadar kavrulur.
Yağ ve salça ilave edilir.
Biraz kavrulduktan sonra üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilerek pişirilir.
Yıkanmış kuru erikler bütün halinde pişirilen ete ilave edilir.
Erikler yumuşayınca yemek ocaktan alınır.
|
Erikli Et Yemeği (Çankırı) |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1739 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144209
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2019
925 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çankırı Meslek Yüksek Okulu
500 gr et
1 fincan pekmez
1 fincan toz şeker
Karabiber
Su
Tuz
Et, kendi yağında iyice kavrulur.
Üzerine sıcak su ilave edilerek iyice pişirilir.
Yıkanmış kuru erikler ilave edilir ve erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Piştikten sonra pekmez ve şeker ilave edilerek 15 dakika daha kaynatılır.
Yemek ocaktan alındıktan sonra üzerine çok az karabiber serpilebilir.
|
|