|
Erikli Kek |
|
mahmut paşa
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc123678
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
1,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Un 200 gr
Erik 150 gr
Şeker 200 gr
Yumurta 100 gr (2 adet)
Badem 35 gr
Kakao tozu 15 gr
Tereyağı 10 gr
Kabartma tozu 3 gr
Vanilya (kıyılmış) 3 gr
Bitkisel Yağ 100 ml
Süt 100 ml
Erikleri ikiye keserek çekirdekleri çıkartın. Un, kabartma tozu ve vanilini ayrı kaba koyun. Diğer kapta yumurta, şeker, bitkisel yağ ve sütü karıştırın. Unlu karışımı azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı iki eşit kısma bölün. Birine badem öbürüne kakao ekleyip karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı sürün. Önce kakaolu hamuru, sonra bademli hamuru dökün, üzerine iki parçaya kesilmiş erikleri koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Erikli Kek |
|
tıfıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128804
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
1,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
125 gr toz şeker
1 paket vanilya
125 gr tereyağı
1 limon rendesi
2 adet yumurta
200 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Anjelik erik
Tereyağı, şeker ve vanilyayı birlikte ezin. Limon rendesi ve yumurtayı ilave edip çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Tercihen altı çıkan ince tart kalıbını yağlayarak kek hamurunu kalıba alın. Üzerine ikiye kesilmiş erikleri dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Arzu ederseniz erikleri parlatmak için, erik marmelatı, kayısı marmelatı veya bal sürülebilir.
|
Erikli Kek |
|
kalben
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc135488
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2018
839 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 g tereyağı
75 g pudra şekeri
300 ml süt
2 büyük yumurta
50 g un
2 yemek kaşığı kıyılmış badem
300 g erik
Pudra şekeri
Fırını 190 ° C'ye ısıtın.
Bir tencerede tereyağını eritin.
Kare kek kalıbına fırça ile biraz tereyağı sürün, daha sonra bir kaşık şeker serpin, kaplaması için çalkalayınız.
Süt ve yumurtaları tereyağı ile birlikte çırpın.
Unu bir tutam tuz ile bir karıştırma kabına koyunuz, sonra bademleri ve şekerin geri kalanını karıştırınız.
Kuru malzemelerin ortasına sıvı karışımı ekleyerek yavaşça yarştırın, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. En son erikleri katın.
Hazırlanan pişirme kabına hamuru dökün. 35-45 dakika ya da ortasına yerleştirilen bir şiş temiz alana kadar pişirin. Pudra şekeri serpin, servis yapın.
|
Erikli Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175511
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2023
218 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
500 g mürdüm eriği
Üzeri için:
Pudra şekeri
Öncelikle karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım ve beyazlaşana kadar mikserle çırpalım. Üzerine sıvı yağı ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edelim. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek çırpalım. Kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı serelim, kenarlarını da tereyağı ile yağlayalım.
Daha sonra kek hamurumuzu kalıbımıza boşaltalım ve elma dilimi şeklinde doğradığımız eriğimizi kekin üzerine dizelim. Kekimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım ve üzerine pudra şekeri serperek dilimleyelim.
|
|