|
|
Erikli Kırıntı Pastası |
|
nevtosun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2013
Mesajlar: 71 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90316
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2013
2,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kırmızı erik
4 yemek kaşığı reçel
200 gr margarin
200 gr toz şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
üzerine pudra şekeri
500 gr un
Erikleri yıkayıp çekirdekleri çıkarin iri küpler halinde doğrayın bir tencereye receli koyup ısıtın içerisine erikleri koyup karistirip ocaktan cekin bir kenarda bekletin. Hamuru hazirlamak icin kabiniza yagi sekeri vanilya sekerini köpürünceye kadar çırpın içersine yumurtayı ekleyip biraz daha karistirdiktan sonra mikserinizi bir kenara bırakıp ayrı bir kapta unu kabartma tozunu ve tarcini karistirip, çırptıgınız malzemenize elinizle karıstırmak sureti ile ekleyin burada hamur pürüzsüz değil aksine topak topak olması gerekiyor .
hazirladiginiz hamuru yaglanmis kelepceli kalibiniza hamurunuzun yarisini serpistirin,ısıtılmıs 200 derece firinda yaklasik 20 dakika pişirin . çıkarıp biraz soğumasi icin bekletin .hazırladıgınız erik malzemesini hamurunuzun üzerine döküp kalan hamuru üzerine serpistirin tekrar kalibinizi firina koyup 30 dakika daha pisirin .soğuyunca üzerine bol pudra sekeri serpiştirip dilimleyerek servis yapin
|
|
Erikli Kırıntı Pastası Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|