|
|
Erikli Tavuk |
|
demelale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2012
Mesajlar: 53 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96632
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2014
1,668 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 adet tavuk baget
1 yemek kaşığı dolusu un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
8-10 diş sarımsak
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 tepeleme yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı sıcak su (tavuk ya da et suyu da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı kimyon, yenibahar
1 çay kaşığı kuru kekik, kuru nane
Kuru erikleri yumuşaması için ılık suda 30 dakika bekletin. Soğanı incecik doğrayın. Sarımsakları soyduktan sonra bütün halde bir kenara koyun. Unu bir tabağa koyun. Tavuk bagetleri una iyice buladıktan sonra geniş bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında önlü arkalı 5-6 dakika kızartın. Tavukları tencereden süzerek çıkarıp bir tabağa koyun. Soğan ve sarımsakları da aynı yağa atıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte 1-2 dakika kavurun. Üzerine hardal ve mayonezi ilave edip kızarmış tavukları da tencereye yerleştirin. Sıcak haldeki tavuk ya da et suyunu ve süzdüğünüz mürdüm eriklerini ekleyip tuz, karabiber, kimyon, yenibahar, kuru kekik ve kuru naneyi serpin. Yemek kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar, 20-25-dakika kadar daha pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.
|
Erikli Tavuk |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc20690
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
2,230 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
10-15 adet kuru erik
10-15 adet arpacık soğanı
2 adet kırmızı köz biberi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Karabiber, tuz
İşleme başlamadan önce erikler yıkanır ve ılık suya ıslatılır. Tencereye yağ konur, parçalara ayrılmış tavuk atılır. Tavuğun iki yüzü renk alınca arpacık soğanlar eklenir. Soğanlar şeffaflaşınca halka halka doğranmış kırmızı biberler, tuz, karabiber ve erikler ilave edilir. Sıcak su katılır. Kapak kapatılır, 25-30 dakika pişirilir.
|
|
Erikli Tavuk Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|