|
Erikli ve Zeytinyağlı Enginar |
|
YAP-BOZ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2008
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58047
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2019
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
10 bebe enginar
1 kahve fincanı pirinç
10 arpacık soğan
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 demet taze soğan
1 kase erik
Erikleri ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın. Arpacık soğanları boyuna ikiye kesin ve yaprak yaprak ayırın. Soğanları ve erikleri 2 yemek kaşığı zeytinyağlı ile birlikte kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci serpin. Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu, zeytinyağının yarısını ve portakal suyunu dökün. Tuzu ve şekeri de serpin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. 20 dakika sonra tencerenin kapağını açıp, doğranmış taze soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Enginarlar pişince ocaktan alın. İçinden tek tek alarak servis tabağına çanak olacak şekilde ters çevirip yerleştirin. Ortalarına malzemeleri paylaştırın. En son kalan sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın.
|
Zeytinyağlı Erikli Enginar |
|
mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc155571
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2021
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 tane çanak enginar
1 kuru soğan
2 su bardağı dolusu yeşil erik
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığından az tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Tencereye çanak enginarları dizin.
Üzerine çekirdekleriyle erikleri + soğanı gelişi güzel koyun.
Tüm malzemelerin üzerine yağ + tuz + şeker’ini de ekleyin.
1 su bardağı kadar su ekleyip, porselen bir tabak kapatın.
Ateşin altını açın, yemeği pişirmeye başlayın.
Yemek fokurdarken, ateşin altını kısıp,pişirin.
Enginarların soğumasını bekleyin. Enginarların pişip pişmediğini çatal batırarak anlayabilirsiniz.
Tencereden enginarları kaşık yardımıyla çıkarın.
Tencere de soğan, erik karışımı kalacak.
Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve soğanla erikleri el blenderından geçirip, sos yapın.
Yapılan sosu, enginar çanaklarının içine doldurun.
Erikli enginarları kıyılmış dereotlarıyla süsleyin.
|
|