|
Erişte Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178799
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ bardak erişte
1 bardak yeşil mercimek
1 tane orta boy soğan
Zeytinyağı
1 kaşık domates salçası
Tuz
Pul biber
Öncelikle bir tencerenin içinde mercimekleri yumuşayıncaya kadar pişirin ve siyah suyunu dökün. Ardından tekrar su koyup tekrar kaynatın. Üzerine erişteleri koyun. Erişteler pişerken bir başka tavada küp küp doğradığınız soğanları kavurun. Üzerine salça ve baharatını ekleyin. Bu sosu pişen eriştenin üzerine dökün. Reyhan dökerek servis edebilirsiniz.
|
Erişte Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173257
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2023
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
Terbiyesi için:
4 su bardağı süt
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
Hamur için:
1.5 su bardağı un
3/4 su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Öncelikle hamur için verilen malzemeleri yoğuruyoruz. Hamuru açıp ince ince kesip erişteleri hazırlıyoruz. Erişteleri kaynamış suda haşlıyoruz. Süt, su ve limon suyunu karıştırıyoruz, yavaş yavaş eriştelerin üzerine döküyoruz. Çorba pişmeye yakınken tereyağında nane yakıp üzerine sos olarak döküyoruz.
|
Erişte Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145281
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2019
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı tereyağı
400 gram yoğurt
1 su bardağı erişte
2 çay kaşığı nane
Bir tutam tuz
Derin bir tencereye erişte miktarına uygun su koyun ve kaynatın. Eriştenizi kaynayan suya bırakın ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir kaba yoğurdu alın ve tuzu ekleyip çırpın. Ayran kıvamından biraz daha koyu olana dek soğuk su ekleyin ve karıştırın. Tencerede haşlanan erişteleri biraz soğuduktan sonra süzüp yoğurt karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın.
Küçük bir sos tenceresine tereyağını alın ve eridikten sonra naneyi ekleyin. Servis tabaklarına aldığınız çorbanın üzerine tereyağı sosunu ekleyebilirsiniz.
|
Erişte Çorbası |
|
A. Adnan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc112806
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2015
1,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. Kavurma veya kavrulmuş kıyma
1 fincan yeşil mercimek
1 fincan pirinç
1 çay bardağı erişte
2 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1/2 bağ maydanoz
Yağ salça ile kavrulur varsa et suyu ilave edilir. Kavurması konulur. Mercimeği ve pirinci ilave edilir.
Pişmesine yakın eriştesi konulur. Tuzu atılır. İnmesine yakın maydanoz doğranır ve servis yapılır.
|
Erişte Çorbası |
|
şakrak
Aşçı
Kayıt: 31.12.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc104120
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2015
2,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı erişte
1 su bardağı yeşil mercimek
4 bardak et suyu ya da su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber, kimyon
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 adet limon
3 diş sarımsak
Tencerede kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine suyunu verin. Mercimekleri 10 dakika haşlayıp süzün ve soğanların üzerine ilave edin. Sonra suyunu verip mercimekleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Şehriyeleri ve baharatları ekleyin. 10 dakika daha pişirin ve sıcak ikram edin.
|
ERİŞTE ÇORBASI |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22607
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
2,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ev eriştesi
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 adet domates
2 çorba kaşığı kuru kıyma
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Yağı eritip rendelenmiş domatesi yağda kavurun. Kıymayı ilâve edip onu da güzelce kavurun. Soğuk suyu ilâve edin. Su kaynayınca ev eriştesini tencereye ilâve edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbaya tuzunu katıp bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kâselere boşalttıktan sonra üzerlerine karabiber serpin.
ML® Erişteli Ciğer Çorbası için tıklayın
|
Erişte Çorbası |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9253
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
2,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kıyma
Köfte baharı
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı su
1 kase erişte
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz.
SOSU İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı nane,pulbiberi
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve köfte baharını karıştırıp yoğurun. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Orta boy bir tencerede 2 su bardağı suyu kaynatın. 1 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra, köfteleri teker teker suya atın. 1 kase erişteyi tencereye ilave edin. Kaynamaya bırakın. Suyunu çok çekerse üzerine sıcak su ilave edin. Yumurta ve 1,5 su bardağı yoğurdu ayrı bir kapta çırpın.
Kaynayan karışımın suyundan azar azar ekleyerek ılıştırın. Yavaş yavaş suya katın. Küçük bir tavada bir çorba kaşığı tereyağını eritin. Nane ve pulbiberini karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
ML® Erişte için tıklayın
ML® Yoğurtlu Erişte Çorbası için tıklayın
|
Erişte Çorbası |
|
Mubi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2005
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler |
Kısa URL: https://ml.md/lc4155
Gönderme Tarihi: 26.May.2006
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagi yesil mercimek
½ su bardagi eriste
3 yemek kasigi kiyma
1 adet soğan
1 yemek kasigi un
2 yemek kasigi salça
2 yemek kasigi kuru nane
3 yemek kasigi tereyağı
Tuz
Mercimegi ayiklayip aksamdan ilik suda islatin. Sogani ince kiyin. 1 yemek kasigi tereyağında kavurun. Kiymayi ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin.
Salçaya katip 4 su bardagi sicak su ilave edin. Mercimekleri katin. Pismeye birakin. Yumusayinca tuz ve eristeyi ilave edin. Eristeler yumusayinca ocaktan alin. Tereyağıini tavada kizdirip naneyi üzerine dökün. Çorbanin üzerine gezdirip servis yapin.
|
|