Tencereye iki kaşık yağ konulur. Yağ eriyince eriştenin yarısı tencereye koyulur. Karıştıra karıştıra kavrulur. erişteler pembeleşince kalan erişteler de tencereye konulur ve karıştırılır. Bir buçuk kase su konulur. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pişdikten sonra on dakika demlendirilir. Sonra servis yapılır. Salata veya turşu ile servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc167577
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2022
226 defa indirildi / yazdırıldı
Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 su bardağı erişte
3 yemek kaşığı tereyağı
2,5 bardak su
Tuz
Bir tencerede tereyağı kızdırılır.
Eriştenin yarısı tereyağında esmerleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edilir.
Daha sonra kalan erişteler ve bir miktar tuz ilave edilir.
Erişteler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Erişte pilavı piştikten sonra 10 dk demlendirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.