Kısa URL: https://ml.md/lc149524
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2020
354 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Ünlükuş
Tuz ve yağ koyulan kaynar su içerisinde erişteler haşlanır ve süzülür.
Kızgın tereyağında karabiber karıştırılır ve çökelek ile eriştenin üzerine dökülür.
Ayran veya cacık ile birlikte tüketilir.
Not: Kimi hanelerde haşlanmış eriştenin üzerine yağda pişirilmiş yumurta dökülerek yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc32044
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
MALZEMELER
Erişte 2 Su bardağı
salça 1 yemek kaşığı
zeytinyağı 1 yemek kaşığı
tuz 1 çay kaşığı
karabiber 1 çay kaşığı
çökelek 200 gr.
tereyağı 125 gr.
su 5 Su bardağı
YAPILIŞI:
Önceden hazırlanmış, kesilmiş, kurutulmuş erişte, içine zeytinyağı ve tuz atılmış kaynamakta olan suya bırakılır, bir müddet kaynatılır. Erişteler pişince ayrı bir kayık tabağa alınır. Tavada tereyağı eritilir, salça ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Çökelek eriştenin üzerine dökülür, tavada hazırlanan süs eriştenin üzerine gezdirilir. Tamamı karıştırılarak özleşmesi sağlanır. İsteğe göre ketçap dökülebilir. Cacık veya ayran ile yenir.