|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
NerminNurInal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc6063
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006
3,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak yeşil mercimek
Yarım bardak erişte
1 kuru soğan
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
1 kaşık kuru nane
5 bardak su yada et suyu
2 kaşık sirke
Tuz
Yeşil mercimekler ayıklanıp, üzerine geçecek kadar su ile yarım saat ıslatılır. Soğan incecik doğranır, yağda 2-3 dakika kavrulur ve salça eklenir. İçine 5 bardak su yada etsuyu ilave dilir. Kaynayınca süzülen mercimekler katılır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Erişteler eklenip tuzu da katılır. Erişteler pişince ocktan alınarak tereyağı ve nane ile sos yapılıp çorbaya dökülür. İçine sirke de eklenerek servis yapılır.
ML® Erişteli Mercimek Çorbası için tıklayın
|
ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI |
|
halıcı kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc23292
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008
2,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı et suyu
1 su bardağı yeşil mercimek
1 soğan (küçük kıyılmış)
1.5 çay bardağı erişte
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı yağ
2 diş sarımsak (dövülmüş)
yarım çorba kaşığı salça (1 kahve fincanı suda eritilmiş)
yarım kahve fincanı sirke
kırmızı pul biber
tuz
Yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın. Eğer bu işlem yapılmadıysa, 15 dakika kaynatıp suyunu dökün.
Bir tencerede yarım çorba kaşığı yağ ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı da ekleyip 1 dakika kavuran ve suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca, süzülmüş mercimekleri kaynayan suya ilave edin. Mercimekler pişince içine erişteyi ekleyip 10 dakika daha erişteyle pişirin. Naneyi ilave edin; kaynamaya başlayınca ateşten alın.
Kalan yarım çorba kaşığı yağı eritip içine pulbiber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı çorbaya ilave edin.
Sarmısağı sirkeyle karıştırın. Bu çorba, yanında sarımsaklı sirke ile servis yapılmalıdır.
ML® Erişteli Ciğer Çorbası için tıklayın
|
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası |
|
keşanlı sabri
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27535
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2008
3,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Dikmetaş
2 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı ev eriştesi
2 tatlı kaşığı un
6 su bardağı et suyu veya su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Kırmızı biber
Yeşil mercimek bol suda haşlanır ve suyu süzülür. (Biraz diri kalmasına dikkat edilmelidir.)
Tencereye tereyağı eklenir. Küp doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Unu ilâve edilir ve sararana kadar kavrulur. Tuz, nane, kırmızıbiber ve su eklenerek kaynatılır. Mercimek ve erişteler de eklendikten sonra orta hararetli ateşte, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine nane serpilerek servis yapılır.
Not: Yeşil mercimek haşlanınca suyu kararır, Suyunu süzerek yemeğimizde kullanırsak yemeğimizin renginin kararmasına engel oluruz.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66440
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
2,985 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
1 adet limon suyu
7 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Soğanları küp doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağ karışımında şeffaflaşana kadar kavurun. Biber salçasını ekleyip soğanlarla 2 dakika daha kavurun. Yıkanmış yeşil mercimeği ve 7 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Mercimeklerin pişmesine yakın erişteleri ekleyin. Erişteler pişince kuru nane ve limon suyunu ekleyin. Küp doğranmış ve kızarmış ekmekle servis yapın.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
hamurabla
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72056
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2012
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
2 orta boy soğan
50 gram kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı su
Mercimekleri su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede, ince doğranmış soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kıymayı ekleyerek soteliyoruz. Salçayı ekleyip daha sonra mercimekleri ekliyoruz, 4 bardak su ekleyin ve kaynamaya başlayınca erişteleri ekleyip, erişteler yumuşayıncaya kadar karıştırıp pişiriyoruz.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
güliz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2013
Mesajlar: 42 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92421
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2013
2,392 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ev eriştesi
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
6 su bardağı sıcak su
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin. Mercimek ve su ekleyip, mercimeği yarı yarıya pişirin. Erişte ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Erişte yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Ezilmiş sarımsak ve sirke ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökerek servis yapın.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
kutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc99448
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014
2,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı hazır mantı ya da erişte
2 çay bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
8 bardak su
Tuz
Karabiber, nane
1 limon suyu
3 diş sarımsak
Çorbayı hazırlamak için yağı tencereye koyun. Üzerine küp doğranmış soğanı ve sarımsakları 5 dakika kadar kavurun. Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca haşlanmış nohut, mercimek ve erişteleri ilave ederek 20 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce 3 çorba kaşığı yağın içinde nane ve baharatları da ekleyip çorbayı süsleyebilirisiniz. Üzerine limon suyu ilave edip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.04.2023
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
vah det
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc104063
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2015
1,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
5-6 su bardağı su
1 çay bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
Tuz, pul biber
Bir gece önceden ıslatılmış mercimeği yumuşayana kadar pişirin. Erişteyi ekleyin ve erişteler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan tavaya aldığınız tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurduktan sonra naneyi katın. Bu karışımı çorbaya ilave edip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108555
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015
1,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
2 çay bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
7 su bardağı su
2 diş sarımsak
Mercimeği beş dakika haşlayıp süzün. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salçayı, süzülmüş mercimeği ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu koyup kaynatın. Erişteleri ilave edip, erişteler pişinceye kadar pişirin.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113694
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2015
1,774 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı erişte
1 su bardağı yeşil mercimek
6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Erişte ve mercimek ayrı ayrı haşlanır ve suyu süzülür. Maydanoz ve taze soğan ince kıyılır. Soğuyan mercimek ve erişteyle birleştirilir. Pul biber, tuz, limon suyu ve zeytinyağı eklenir ve karıştırılır.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
sucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc133303
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2018
822 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
Fesleğen
Tuz
Öncelikle mercimekleri 15 dakika kaynatalım. Daha sonra bu suyu dökelim. Ayrı bir yerde 6 su bardağı suyu kaynatalım. Mercimek ve erişteyi bu suya ekleyelim. Başka bir kapta, küçük doğranmış soğanı yağda kavuralım. Salçayı ilave edelim. Biraz daha kavurup, fesleğeni ekleyelim. Bu harcı mercimeğe ilave edelim. 15 dakika kaha kaynatıp, servis yapalım.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
yemek öğretmeni
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc141322
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019
671 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı köy eriştesi
6-7 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
2-3 bardak suda yeşil mercimeği haşlayın, ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ince ince kıyarak iyice pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince içine unu ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun. Tencereye mercimekleri ve erişteleri ekleyin üzerine 4-5 bardak ılık su eklyerek erişteler yumuşayana kadar pişirin.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171458
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2023
696 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 yemek kaşığı tereyağı
8 su bardağı kaynar su
1 adet et suyu bulyon
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Mercimekleri ılık tuzlu suda bekletin.
Süzün.
Tereyağını kızdırıp toz biberi ekleyin.
Bulyonu sıcak su ile karıştırın.
Düdüklü tencerede tereyağı ile soğanları soteleyin.
Renk alınca mercimekleri ekleyip 5 bardak kaynar su ve bulyonu ekleyin.
5 dakika düdüklüde pişirin.
Kapağı açıp erişteleri ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
|
Erişteli Mercimek Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175051
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2023
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
8 su bardağı et suyu
Tuz
Pul biber
Nane
Karabiber
Yeşil mercimekleri 20 dakika kadar haşlayın ardından güzelce suyunu süzün.
Daha sonra bir tencereye sıvı yağı koyun.
İçerisine küp küp doğradığımız soğanları koyup, pembeleşene kadar kavurun.
Ardından salça ilave edin, sonrasında azar azar et suyunu ekleyin.
Kaynayan suya 20 dakika kaynatmış olduğunuz mercimekleri ve erişteleri ekleyin.
Tuzunu ve baharatını damak tadımıza göre ayarlayın.
Erişteler iyice pişene kadar kaynatmaya devam edin.
|
|