|
Erişteli Pilav |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156886
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
1 yemek tabağı erişte
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Tenceremize suyu koyalım, kaynara geçince içine tuzumuzu ve yıkanmış olan pirincimizi koyalım. Pirinç orta seviyede pişince eriştemizi katalım.
Eriştemizde pişince süzgeçten geçirip tencereye alalım. Tereyağımızı eritip erişteli pilavımızın üzerine döküp karıştıralım. Pilavımız servise hazır.
Not: Aldığınız erişte kavrulmamış ise hafif tavada kavura bilirsiniz. Yufkacılardan alırsanız hazır kavrulmuş oluyor.
|
Erişteli Pirinç Pilavı |
|
fevkiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc98080
Gönderme Tarihi: 08.May.2014
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı erişte
3 su bardağı kaynamış su
Bir iki damla limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küp şeker
Yağı pilav tenceresine koyun. Erişteleri renkleri değişene kadar kavurun. Pirinçleri ekleyin. Çok az da bu şekilde kavurup kaynamış su ekleyin. Bir iki damla -renginin daha beyaz olması için- limon sıkın. Daha lezzetli olması için küp şeker ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Karıştırın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocağı kapatın. Biraz demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Erişteli Pirinç Pilavı |
|
marko paşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc75092
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012
3,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Yoğurup, sert bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirin. Oklava ile, yufkadan kalın olacak şekilde açın. İnce şeritler halinde kesin. Erişteyi, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. İçine, tuzlu suda dinlendirip, süzdüğünüz pirinci ekleyin. Bir-iki kez çevirip, 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Pirinç göz göz olana kadar pişirin.
|
Erişteli Pilav |
|
baykal
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc20223
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2007
7,453 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
Tuz
Tencereye tereyağı aktarılır. Eriyince erişte eklenir, pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulduktan sonra tuz ve et suyu katılır. Ağzı kapatılır. Kaynama noktasına gelince, ocak kısığa alınır, 10 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır, kağıt havlu ile kapatılır. Yarım saat sonra karıştırılır, servise sunulur.
ML® Erişteli Sahur Pilavı için tıklayın
|
|