|
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası |
|
Aynur ve Sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2017
Mesajlar: 44 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc126828
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2017
947 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı (140 gr) Bizim Yağ Ayçiçek
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 bağ semizotu
1 yemek kaşığı domates salçası
½ adet limon suyu
5 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı (70 gr) Bizim Yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Mercimek ve nohudu bir gece suda bekletiyoruz ve ertesi gün ikisini de pişine kadar haşlayıp, kenara alıyoruz. Bizim Yağı tencereye ekliyoruz, yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İçerisine salçayı ekleyin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Semizotlarını yıkıyoruz, yapraklarını ayırıyoruz, tencereye ilave edip kavuruyoruz, suyu ve mercimeği ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber de ekliyoruz. Su kaynadığında nohut ve erişteyi ilave ediyoruz. Tüm malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Limon suyu ve ezilmiş sarımsağı ayrı bir kapta sos yapıyoruz ve kaynayan çorbanın içine ilave ediyoruz. Bizim Yağı bir sos tavasında eritiyoruz, içine pul biber ve naneyi ekleyip sos elde edip çorbamızın içine ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz ve sıcak servis ediyoruz.
Not: Eriştelerinizi çorbaya servisten 15 dakika evvel ekleyip sonrasında bekletmeden servis yapın. Aksi taktirde erişteler şişerek çorbanızın kıvamını bozar.
|
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası |
|
nurkut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2017
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126394
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2017
713 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı (140 gr) Bizim Yağ Ayçiçek
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 bağ semizotu
1 yemek kaşığı domates salçası
½ adet limon suyu
5 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı (70 gr) Bizim Yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Mercimek ve nohudu bir gece suda bekletiyoruz ve ertesi gün ikisini de pişine kadar haşlayıp, kenara alıyoruz. Bizim Yağı tencereye ekliyoruz, yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İçerisine salçayı ekleyin ve kokusuçıkıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Semizotlarını yıkıyoruz, yapraklarını ayırıyoruz, tencereye ilave edip kavuruyoruz, suyu ve mercimeği ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber de ekliyoruz. Su kaynadığında nohut ve erişteyi ilave ediyoruz.
Tüm malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Limon suyu ve ezilmiş sarımsağı ayrı bir kapta sos yapıyoruz ve kaynayan çorbanın içine ilave ediyoruz. Bizim Yağı bir sos tavasında eritiyoruz, içine pul biber ve naneyi ekleyip sos elde edip çorbamızın içine ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz ve sıcak servis ediyoruz.
Not: Eriştelerinizi çorbaya servisten 15 dakika evvel ekleyip sonrasında bekletmeden servis yapın. Aksi taktirde erişteler şişerek çorbanızın kıvamını bozar.
|
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48575
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
3,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
200 gram Bizim Yeşil Mercimek
75 gram köy eriştesi
2 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
6 su bardağı su
kuru nane
pul biber
3 çorba kaşığı Bizim Margarin
Mercimeği birkaç saat önceden ıslatın. Soğanı küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı margarini derin bir tencerede eritip doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip kaynamasını bekleyin. Daha önce ıslattığınız yeşil mercimeği kaynamaya başlayan suya ekleyin. Mercimeklerin pişmesine yakın erişteleri tencereye atın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Küçük bir tavada kalan margarini eritip nane ve pulbiberi yakın. Karışımı çorbaya ekleyip sıcak olarak servis yapın.
ML® Mercimek Çorbası için tıklayın
|
|