Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bingöl Yemekleri > Eşkili (Van) (5 adet - 65,182 defa bakıldı)

Eşkili (Van)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Eşkili (Van)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39691
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
3,899 defa indirildi / yazdırıldı




Van Valiliği

250 gram efelek ya da ıspanak
5 parça kavurma kemikli
1 baş soğan orta boy
4Yumurta
½ yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Avuç içi kadar erik pestili

Yağda iri doğranmış soğan kavrulur. Önce kavurma, salça baharatlar sonra ıspanaklar iri doğranmış olarak ilave edilir. Pestil sıcak suda eritilerek ilave edilir. Üzerine 2 bardak su ilave edilir yemek pişmeye yakın yumurtalar kırılır. Yumurtanın yemeğin içinde bütün olarak dağılmadan pişmesi sağlanır. Mevsimine göre aynı şekilde içerisine uçkun ilave edilerek uçkun ekşilisi de yapılır.


Eşkili (Van)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39706
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
3,136 defa indirildi / yazdırıldı




Van Vakfı

Tencereye kavurma, soğan, yağ ve salça konur kavrulur. Su ilave edilir. Yıkanmış ve doğranmış evelik ve erik pestili eklenir. Yemek kaynamaya başlayınca içine yumurta kırılır. Yumurtalar lop şeklinde pişer. Yemeğin en önemli özelliği içine kişniş konulmasıdır. Yemeğe ayrıca lezzet ve koku verir. Kışın evelik yerine ıspanak kullanılır



Ekşili (Van)

ceviz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2016
Mesajlar: 28
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc121837
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2016
1,739 defa indirildi / yazdırıldı




Ömür Akkor

Den (buğday), nohut, fasulye, bazen et hep beraber kaynatılıyor. Pişmeye yakın erik pestili, kişniş yahut diğer otlar ekleniyor. Tereyağı ile servis ediliyor. Yemeğe et konulmazsa yumurta ile de yapılıyor.


Eşgili (Van)

ADNAN
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2019
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc146549
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2019
748 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

200 gr et
1 Demet Evelik otu
2 Adet soğan
0,5 Su bardağı sıvı yağ
Yarım demet taze kişniş otu
2 Yemek kaşığı domates salçası
Bir miktar ekşi erik pestli
Yeteri kadar tuz
Su
4 Adet yumurta

Söğüş doğranmış soğan et ile birlikte yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, salça ilave edilir. Doğranmış evelikler katılarak karıştırılır. Yeterince su ilave edilir. Eritilmiş pestil ve tuz katılır. Evelikler pişince kişi başına göre yumurta kırılır. Yumurtalar içersinde lop olarak pişer. İsteğe göre üzerine doğranmış kişniş dökülür.



Eşgili (Van)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146550
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2019
559 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr et kavurması
3 yemek kaşığı tereyağı
4 bas soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 kg ıspanak
2 yemek kaşığı ekşi siyah erik pestili
½ yemek kaşığı dövülmüş toz kişniş
8 adet yumurta
Tuz

Bir tencereye yağ ve et kavurması konulup ince piyazlık doğranmış soğanlar ilave edilir ve soğanlar iyice sararıncaya kadar kavrulur.
Tencereye salça da ilave edilerek 2-3 dakika kadar pişirilmeye devam edilir.
Üzerine 6-7 su bardağı su eklendikten sonra bir taşım daha kaynatılır.
Öte yandan irice kıyılıp yıkanan ıspanaklar; tuz, toz kişniş ve ekşi siyah erik pestili kaynayan suya eklenir ve 15 dakika daha pişirilir.
Tencerenin kapağı açılır, menemenden biraz daha suluca kıvamdaki yemeğin üzerine kişi sayışma göre yumurtalar tek tek kırılır ve kapağı yine kapatılarak 7-8 dakika daha pişirilip ocak söndürülür.
Sıcak sıcak servise sunulur






Eşkili (Van) Tarifleri Bingöl Yemekleri



(5 adet Eşkili (Van) 65,182 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort