|
|
Espagnole Sauce |
|
kuşçu
Aşçı
Kayıt: 09.04.2014
Mesajlar: 18 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97246
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2014
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg mire poix (Eşit miktarda havuç, kereviz, soğan, pırasa)
250 ml tereyağı (eritilmiş ve tortusu alınmış)
250 g un
5 lt kahverengi fond
250 g domates salçası
1 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı kekik
1/4 çay kaşığı tane karabiber
8 dal maydonoz sapı
Tuz
Tereyağında mire poixleri kahverengileşinceye kadar kavurunuz.
Unu ekleyiniz, kahverengileşinceye kadar kavurmaya devam ediniz.
Kahverengi fond ve domates salçasını ekleyiniz, karıştırarak kaynatınız.
Baharatları ekleyiniz.
Kısık ateşte bir buçuk saat kaynatınız, ara sıra dibinin tutmaması için karıştırınız.
Süzgeç yardımıyla süzünüz ve soğutarak kullanmak üzere saklayınız.
|
Souce Espagnole |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158298
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021
281 defa indirildi / yazdırıldı
|
Espagnole, kavrulmuş tereyağı ve un, kahverengi et suyu, püre domates ve mirepoix'ten yapılan temel bir kahverengi sostur. Mirepoix, genellikle tereyağı, sıvı yağ veya diğer yağlarla uzun süre kısık ateşte renklendirilmeden veya kızartılmadan pişirilmiş doğranmış sebzelerden yapılan bir aroma esasıdır.
Not: Espagnole ve türevi soslar ağır ve kalın olma eğiliminde olduğundan, genellikle sığır eti veya ördek gibi koyu renkli etlerle birlikte servis edilir.
|
|
Espagnole Sauce Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|