|
|
Et Bohçası |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4164
Gönderme Tarihi: 26.May.2006
2,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 dilim ince dövülmüs biftek,
3 adet yumurta,
6 dilim pastirma,
6 dilim kasar peyniri,
1/2 su bardagi un,
1/2 su bardagi galeta unu,
Tuz, karabiber,
Kizartmak için sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Çok iyi dövülmüs eti tuzlayip biberleyin. Etlerin arasina birer dilim
pastirma ve kasar peyniri yerlestirin. Ikiye katlayip, uç taraflarindan
kürdanla tutturun. Önce una, sonra çirpilmis yumurtaya, sonra galeta
ununa bulayip, kizgin sivi yagda kizartin. Sicak servis yapin.
|
Et Bohçası |
|
aydede
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24525
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2008
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
250 gr. çok ince kesilmiş biftek (Dört dilim)
150 gr. (Dört dilim) tost peyniri
2 adet yumurta
4 dilim dana jambonu veya pastırma
3 çorba kaşığı katıyağ
1 kahve fincanı galeta unu
1 kahve fincanı un
Yeterince tuz, biber, kekik
YAPILIŞI:
Eti, kasaptan alırken çok ince doğratınız. Evde bir defa daha iyice dövüp inceltiniz.
Kekik serpiştirin. Tuzlayıp biberleyiniz. İçine, dana jambonunu (veya pastırma) tost peyniri koyup katlayınız. Kürdanla da kenarlarını iğneleyiniz. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa batırıp çok kızgın yağda her iki tarafı kızarıncaya kadar kızardınız. Sıcak sıcak ikram ediniz.
|
|
Et Bohçası Tarifleri Et Yemekleri
|
|