|
|
Et Kavurması (Zonguldak) |
|
lati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc102754
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014
1,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr yağsız kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
1 adet orta boy havuç
2 adet domates
15 adet mantar
4 adet yeşil biber
Tuz
Karabiber
Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun.
Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene dek pişirin.
Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin.
Kazınıp yıkandıltan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin.
Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin.
Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.
|
|
Et Kavurması (Zonguldak) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|