Kısa URL: https://ml.md/lc136267
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2018
789 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg kuzu kuşbaşı
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Kızartma yağı
Et kuşbaşının yarısı büyüklüğünde doğranır. Yoğurt, yumurta, çırpılır. Et, tuz, karabiber, pul biber, kabartma tozu ve cıvık kıvamda bağlayıcı olana kadar un eklenerek karıştırılır. Tavaya 1 santim kadar sıvıyağ konur, ısınınca kaşıkla karışımdan dökülür. Bir yüzü kızarınca diğer yüzü çevrilir. Ilık yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc27150
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2008
3,063 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. koyun kıyması
2 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Pirinç önceden haşlanarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir kaba koyularak üzerine ince ince kıyılımış soğan ve diğer malzemeler eklenerek iyice yoğrulur. Daha sonra elde yuvarlak şekiller verilerek kızgın yağda kızartılır. Sıcak servis yapılır.