Kısa URL: https://ml.md/lc5341
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
1 kg. yağsız parça et
100 gr. sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
2 veya 3 adet limon
Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve pişirilir ve ocaktan indirilir. Küçük bir tavada yağ eritilir, içine ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır. Pişirilmiş olan et küp şeklinde doğranır. Doğranan et tekrar tenceredeki suyun içine atılır ve kaynatılır. Bir tavada yağda kızdırılan karışım da yemeğin üzerine boşaltılır. Servise sunulan yemeğin üzerine limon sıkılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc93680
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2013
1,934 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg kemiksiz et
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı margarin
Eti parçalara ayırın, tuz ve suyunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Üzerinde biriken köpüğü ise alın. Sarımsakları dövün, baharat ile karıştırın. Haşlanan etlerin kemiklerini ayırarak bu baharatlı karışımı ve margarini suya ekleyin. Su ağdalanana kadar kaynatmaya devam edin. Yanında pilav ile servise sunabilirsiniz.